Wieksze sprzeglo

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mrozio
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Wieksze sprzeglo

Post autor: Mrozio » śr maja 25, 2005 09:37

Witam
Posiadam skrzynie biegow od silnika 1.6 PN. Musze wymienic sprzeglo. Czy tarcza z dociskiem 210mm i kolem zamachowym od tego kompletu zmiesci mi sie do skrzyni?
Opinie na ten temat sa rozne wiec wole zapytac sie fachowcow z forum niz polepnic blad ;) Prosze o pomoc
Z gory dziekuje
Pozdrawiam

TKD WTF

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr maja 25, 2005 11:20

Jeżeli PN ma taki sam blok co 1,8 to wszystko się zmieści, tylko pamiętaj o zapłonie, różne koła zamachowe mają różne kąty wyprzedzenia.

Awatar użytkownika
Mrozio
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Mrozio » śr maja 25, 2005 11:38

... mam taka kombinacje.Silnik 1,6 AKS 8v 101 KM i skrzynie od PN-a (pozostalosci poprzediego silnika). Jeden jak i drugi silnik maja identyczne bloki jak 1,8 np.RP. 210mm moge miec od 2.0...
Zastanawia mnie jeszcze ta moja skrzynia biegow... moze wymenic ja na jakas inna np CHE duza bylaby roznica w dynamice? (CHE chyba jest krotsza). Macie jakies opinie na temat skrzyn VW a dokladnie ich wytrzymalosci? Interesuje mnie porownanie skrzyni wlasnie od PN,RP... a np. GTi

TKD WTF

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Post autor: briano » śr maja 25, 2005 15:47

Mrozio pisze:... mam taka kombinacje.Silnik 1,6 AKS 8v 101 KM i skrzynie od PN-a (pozostalosci poprzediego silnika). Jeden jak i drugi silnik maja identyczne bloki jak 1,8 np.RP. 210mm moge miec od 2.0...
Zastanawia mnie jeszcze ta moja skrzynia biegow... moze wymenic ja na jakas inna np CHE duza bylaby roznica w dynamice? (CHE chyba jest krotsza). Macie jakies opinie na temat skrzyn VW a dokladnie ich wytrzymalosci? Interesuje mnie porownanie skrzyni wlasnie od PN,RP... a np. GTi
A robiłeś coś przy okazji z tym silniczkiem bo w sumie nikt za bardzo przy nim nie grzebał , może masz więcej info na temat tego silnika?? :chytry:

Awatar użytkownika
Mrozio
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Mrozio » czw maja 26, 2005 12:36

Jeszcze nic nie robilem.W najblizszych plan mam dolot, chociaz z tego co patrzylem to do tych silnikow w firmach tuningowych sa tylko wkladki fitra powietrza.Zadnych stozkow.Cos w tym musi byc...
Odnosnie info to nie mam zbyt wiele: schemat elektryczny instaacjo oraz plik VAG-COM Measuring Block Labels... tyle mi sie udalo wyszukac :(
Kazda zmiane i przerobke zamieszcze na forum razem z wykresami z hamowni
Pozdrawiam

TKD WTF

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”