Wysokie spalanie w 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wysokie spalanie w 1.8
WItam. Jeżeli był już ten Post, to nie krzyczcie na mnie jestem tu nowy. Zakupiłem sobie wczoraj Golfa jak w temacie, z grudnia 96 roku. Zatankowałem do niego za 100 i przejechałem 157 kilometrów, i strzałka jest w tej samej pozycji co była przed tankowaniem ! Czy to jest możliwe ? TO wychodzi ponad 14 litrów! Z czego 100 Kilometrów pokonałem na trasie przy predkosci 100-110 km/h. Czy wy teżtak macie ? czy to normalne ? MOże mam coś uszkodzone, albo wskaźnik paliwa oszukuje ?
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 18:20 przez lukikiller, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Proponuje zalać na pusty bak powiedzmy za te 100zł , wziąć do bagaznika kanisterek i wyjezdzic do zera i zobaczysz ile ci pali mniej wiecej. ale od razu ci powiem żę te 14 litrów to straszny przepał , tymbardzie przy predkosci 100-110 . przy takich pogodach wedłu mnie nie powinien palic wiecej niż 9litrów. a przyczyn wysokiego spalania może byc dużo zaczynając nawet od jakiegoś wycieku w przewodach paliwowych lub baku. pozdro
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Bo troche dziwny objaw miałem, Wracając z pracy miałem paliwa na pierwszą białą kreskę. Gdy stanąłem na skrzyżowaniu, lekko pod górkę wskazówka opadła do czerwonego pola, i tak została... po jutrze mam wypłate, i zaleje za 100 i zobacze ile zrobie kilometrów... Mi tez sie wydaje ze 14 litrów to trochę za dużo jak na 1.8... Liczyłem na spalanie w granicach 8 litrów
tez mam gofra z takim sinikiem i pali mi do 8 l/100 km. wiec Twoj pali troche za duzo.a jesli chodzi o wskaznik paliwa to ja majac wskazowke na ostatniej czerwonej kresce tzn na zero to jeszcze jezdze, ale nigdy jeszcze paliwa mi nie braklo!!! a tak wogole to nie radze wyjezdzac calego paliwa do zera bo jesli masz , a masz napewno pompe w zbiorniku to musisz zdawac sobie sprawe ze ona nie moze chodzic na sucho bo ja szlak trafi !! pozdro 

Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 22:31 przez g3us, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
lukikiller, spalanie na poziomie 14 litrów benzyny jest mozliwe przy padnientej sondzie lambda
ale niemozna sugerować się połozeniem wskazówki (one dosc często przekłamuja )
zatankuj do pełna potem przejedź 100 km i znowu zatankuj do pełna i będziesz wiedział ile pali naprawdę
silnik 1,8 nie powinien spalic więcej jak 8-9 literków PB (w miescie przy normalnej jeździe)
masz samochód z końca 96roku więc masz silnik ADZ taki jak ja
umnie w zimę palił 9-9,5 literków PB ( na trasach do 10km) więc praktycznie zanim się nagrzał to już kończyłem jazdę.
ale niemozna sugerować się połozeniem wskazówki (one dosc często przekłamuja )
zatankuj do pełna potem przejedź 100 km i znowu zatankuj do pełna i będziesz wiedział ile pali naprawdę
silnik 1,8 nie powinien spalic więcej jak 8-9 literków PB (w miescie przy normalnej jeździe)
masz samochód z końca 96roku więc masz silnik ADZ taki jak ja
umnie w zimę palił 9-9,5 literków PB ( na trasach do 10km) więc praktycznie zanim się nagrzał to już kończyłem jazdę.
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Lepiej zalej zbiornik na fulla (wiem wiem ze bedzie drogolukikiller pisze:Bo troche dziwny objaw miałem, Wracając z pracy miałem paliwa na pierwszą białą kreskę. Gdy stanąłem na skrzyżowaniu, lekko pod górkę wskazówka opadła do czerwonego pola, i tak została... po jutrze mam wypłate, i zaleje za 100 i zobacze ile zrobie kilometrów... Mi tez sie wydaje ze 14 litrów to trochę za dużo jak na 1.8... Liczyłem na spalanie w granicach 8 litrów

heh, odwieczny problem, za wysokie spalnie w golfie... Tak stary!! ten silnik ma duzy minus, jego moc nie idzie w parze ze spalaniem... moje 75 koni nie spali w miescie mniej niz 9, nie ma takiej mozliwosci, nawet jezdzac maxymalnie oszczednie, trasa powiedzmy 7.
Nie sugeruj się wskaznikiem paliwa, czasami mam tak że przejade 100 km i wskazowka sie prawie nie rusza, a ja wtedy jestem zachwycony jak to ten golfik mało pali, aż tu nagle zaczyna leciec o kreske lub 2 w dół heh, wszystkie golfy mająchyba coś spieprzone z tą kontrolka od paliwa
Nie sugeruj się wskaznikiem paliwa, czasami mam tak że przejade 100 km i wskazowka sie prawie nie rusza, a ja wtedy jestem zachwycony jak to ten golfik mało pali, aż tu nagle zaczyna leciec o kreske lub 2 w dół heh, wszystkie golfy mająchyba coś spieprzone z tą kontrolka od paliwa
http://rapidshare.com/files/12664559/Golf_III_by_WilQ.wmv.html ----------> Filmik Golf by Wilq
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
A ja mysle ze trzeba sie nauczyc jezdzic autemlukikiller pisze:Mówicie koledzy o sondzie lambda, ale u mnie nie świeci sie zaden błąd na konsoli, nie mam zadnej pomaranczowej kontrolki. Chodzi wszystko jak nalezy, nie mam zadnych problemów, silnik pracuje równo i do przodu jedzie jak nalezy. Nie wiem co to moze byc ...

- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
i nie będzie świeciłlukikiller pisze:ale u mnie nie świeci sie zaden błąd na konsoli,
w Golfach III niema układu samodiagnozy , ba niema nawet kontrolki silnika .
zrób tak jak pisałem wczesniej
zalej do pełna przejedź 100 km i znowu zalej do pełna i już będziesz wiedział ile tak naprawdę pali Ci Goferek
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
zerknij nosem na spaliny czy aby znacznie nie śmierdzi wachą (tylko nie przesadź bo to toksyny) Jeśli wyraźnie czuć benzę to postaraj się podskoczyć do znajomego warsztatu niech podłączą się pod VAGa i zerkną czy nie wyświetla błędu czujnika tlenu lub na wskazania samej lambdy (jeśli będą do 1V to z nią wszystko będzie ok i trzeba będzie szukać dalej).
No ale najpierw spróbuj testu z tankowaniem i jazdą.
No ale najpierw spróbuj testu z tankowaniem i jazdą.
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 21:13 przez dygac, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://images24.fotosik.pl/46/b1f4807d10125b17.jpg[/img]
i MK3 US w duecie
i MK3 US w duecie