Przekaźniki w TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przekaźniki w TD
może ma ktoś wykaz przekaźników w td 95'. chodzi dokładnie o numery i za co odpowiadają. w książce o td na ten temat nic nie znalazłem. pozdrówka
ps. a nalepkę z logiem forum gdzie można załatwić???
ps. a nalepkę z logiem forum gdzie można załatwić???
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 18:53 przez bogoria, łącznie zmieniany 1 raz.
R1-klimatyzacja,
Znalazłem takie coś może się przyda?
R2-wycieraczki
R3-sterowanie silnikiem
R4-
R5-ogranicznik prędkości
R6światła ostrzeg. przed niebezpiecz
R7- wycieraczki reflektorów,
R8 przerywacz wycieraczek,
R9-brzęczek ostrzegawczy,
R10-mostek światła przeciwmgłowego
R11-mostek sygnału dzwiękowego,
R12-pompa paliwa+świece żarowe
Znalazłem takie coś może się przyda?
R2-wycieraczki
R3-sterowanie silnikiem
R4-
R5-ogranicznik prędkości
R6światła ostrzeg. przed niebezpiecz
R7- wycieraczki reflektorów,
R8 przerywacz wycieraczek,
R9-brzęczek ostrzegawczy,
R10-mostek światła przeciwmgłowego
R11-mostek sygnału dzwiękowego,
R12-pompa paliwa+świece żarowe
18 jest od zwolnienia linii X. Sa na niej odbiorniku czerpiace najwiecej pradu, dmuchawa, podgrz. szyby, wycieraczki... Podczas rozruchu ten przekaznik rozlacza linie X, zeby nie obciazac niepotrzebnie aku.
[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 17:51 ]
[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 17:52 ]
144, zerknij w ten temat - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=71821
[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 17:51 ]
Nie wiem, czy przypadkiem za to m.in. nie odpowiada sterownik ktory znajduje sie nad przekaznikami. Taki szeroki, ma trzycyfrowe oznaczenie, 114 czy jakos takbogoria pisze:dokładnie to szukam przekaźnika odpowiedzialnego za automatyczne ssanie
[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 17:52 ]
144, zerknij w ten temat - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=71821
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
jutro sprawdzę. ostatnio mam coś takiego, że jak uruchamiam silnik to nie od razu mam podniesione obroty, po ok 2 sekundach dopiero słyszę pyknięcie i obroty podnoszą się .nie wiem,czy po przekręceniu kluczyka na automacie od razu powinien pojawić się prąd. z drugiej strony też nie mogę wykluczyć wadliwego działania czujnika z zieloną opaską. niby wszystko jest oki , ale jest drobne ALE.
ps. inek01 dzięki za linka. wbrew pozorom wcale nie jest łatwo znaleźć coś na szukajce. można pytanie zadać na dziesiątki sposobów. masz u mnie punkcik. w tym linku znalazłem też coś ciekawego . otóż w moim AAZ między przewodami jest czujnik początku tłoczenia, który dochodzi też do tego 144 lub 114. nie wiem, czy awaria tego czujnika może mieć wpływ na uruchamianie silnika(skąd wziąć taki czujnik). wszystkie sugestie mile widziane
ps. inek01 dzięki za linka. wbrew pozorom wcale nie jest łatwo znaleźć coś na szukajce. można pytanie zadać na dziesiątki sposobów. masz u mnie punkcik. w tym linku znalazłem też coś ciekawego . otóż w moim AAZ między przewodami jest czujnik początku tłoczenia, który dochodzi też do tego 144 lub 114. nie wiem, czy awaria tego czujnika może mieć wpływ na uruchamianie silnika(skąd wziąć taki czujnik). wszystkie sugestie mile widziane
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 20:07 przez bogoria, łącznie zmieniany 1 raz.