swap glowic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
swap glowic
koleaga ma zamiar przelozyc glowice z 1,8 do jego 1,6 i nie wie czy to bedzie pasowac. prosze o rady,czym ogolnie sie rozni silnik 1,6 od 1,8 mnei sie wydaje ze skokiem tloka ale moge sie mylic, z gory dziekuje za pomoc.Pozdrawiam.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zapomnialem powiedziec z tego wszystkiego ze to ma byc robione w mk2 zeby nie bylo zadnych watpliwosci,na samo oko to one pasuja ale nie wiem czy kanaly olejowe i wodne tez beda pasowac, czekam z niecierpilwoscia na odpowiedz bo jak cos to ide z kolega do garazu i przed nami dluuuga noc
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie do konca 1,8 z 2,0 maja te same wymiary 1,6 moze byc mniejszydaaroo pisze:chyba powinna ta glowica pasowac przeciez blok przy 1.6 i 1.8 jest taki sam
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Zamjana głowic.
Witam.
Silniki GU/EX/EV/DX 1.8 mają średnicę baniaka 81 mm,skok 86.4 mm
- - -EZ 1.6 - - - - - - - - 81 mm, - - - 77.4 mm
- - EW 1.6 - - - - - - - - 79.5mm,skok 80.0
Pozdrawiam.Andrzej
Silniki GU/EX/EV/DX 1.8 mają średnicę baniaka 81 mm,skok 86.4 mm
- - -EZ 1.6 - - - - - - - - 81 mm, - - - 77.4 mm
- - EW 1.6 - - - - - - - - 79.5mm,skok 80.0
Pozdrawiam.Andrzej
Andrzej1,
Witam,
Zauważyłem, że psłużyłęś sie konkretnymi danymi jeżeli chodzi o parametry głowicy. Mam 1.6 benzyna silnik PN.
Mam tez możliwość kupienia głowice do silnika 1.6 o symbolu 044103373 D 32 WWO H
Czy posiadasz dane lub miejsce gdzie takich danych moge szukać żeby zweryfikować czy pasuje ta głowica.
Pozdrawiam
Michał
Witam,
Zauważyłem, że psłużyłęś sie konkretnymi danymi jeżeli chodzi o parametry głowicy. Mam 1.6 benzyna silnik PN.
Mam tez możliwość kupienia głowice do silnika 1.6 o symbolu 044103373 D 32 WWO H
Czy posiadasz dane lub miejsce gdzie takich danych moge szukać żeby zweryfikować czy pasuje ta głowica.
Pozdrawiam
Michał
eRROR kolego, jak wcześniej ktoś pisał 1.8 i 1.6 są takie same 2.0 to inna para kaloszy...naturalnie w g2 !!! NAJLEPSZYM sposobem porównania czy pasują uszczelki pod głowice, co widać na fiszkach z ETKI !!!! czyli temat zakonczony !!!!! PASUJE !!!evolution pisze:nie do konca 1,8 z 2,0 maja te same wymiary 1,6 moze byc mniejszydaaroo pisze:chyba powinna ta glowica pasowac przeciez blok przy 1.6 i 1.8 jest taki sam
sorki za jakość ale pomniejszałem żeby wkleić..... ..no i żeby admin nie ścigał !