Nie mogę uruchomić silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie mogę uruchomić silnika
Witam Was wszystkich po raz pierwszy. Mam problem z uruchomieniem silnika. Od czterech lat posiadam Golfa III (93r.) 1.4+gaz i wcześniej nie miałem z nim problemów, aż do wczoraj. Po wyłączeniu silnika nie mogłem go już uruchomić (nawet nie załapał-jakby nie dostawał paliwa). Podejrzewam pompę paliwa. Pomóżcie, z góry dziękuję.
garlik1
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Po wlaczeniu zaplonu powinno byc slychac przez jakies 2 sekundy pompe paliwa i pozniej powinna byc cisza. Czy tak jest? Jezeli tak to pompa chodzi wiec sparwdz czy masz paliwo a najlepiej sciagnij wezyk z listwy wtryskowej i zobacz czy po przekreceniu kluczyka poleci nim paliwo. Jak leci to mozliwe ze to wina zaplonu. Najlepiej sciagnac przewod od swiecy i wlozyc do niego swiece i dotknac ja do silnika tak zeby byla masa i krecic rozrusznikiem i zobaczyc czy jest iskra.
Zacznij od sprawdzenia czy slychac pompe po przekreceniu kluczyka, jezeli nie chodzi to musisz sprawdzic bezpiecznik i przekaznik od pompy. Jezeli pompa pracuje to odkrec weza paliwowego z listwy i sprawdz czy leci nim paliwo po przekreceniu kluczyka.
Jezeli leci to sparwdz zaplon za pomoca swiecy czy dziala.
No i czy on jest na gazie czy tylko na paliwie?
[ Dodano: 28 Lip 2007 19:06 ]
bezpiecznik od pompy ma nr 18
przekaznik od pompy jest niebieski w pozycji 12 (w mk2 nie wiem jak jest w mk3 ale mozliwe ze tak samo)
[ Dodano: 30 Lip 2007 08:36 ]
w mk2 przekaznik od pompy ma nr 67, sprawdz czy masz taki, moze przy mk3 jest ten sam
Zacznij od sprawdzenia czy slychac pompe po przekreceniu kluczyka, jezeli nie chodzi to musisz sprawdzic bezpiecznik i przekaznik od pompy. Jezeli pompa pracuje to odkrec weza paliwowego z listwy i sprawdz czy leci nim paliwo po przekreceniu kluczyka.
Jezeli leci to sparwdz zaplon za pomoca swiecy czy dziala.
No i czy on jest na gazie czy tylko na paliwie?
[ Dodano: 28 Lip 2007 19:06 ]
bezpiecznik od pompy ma nr 18
przekaznik od pompy jest niebieski w pozycji 12 (w mk2 nie wiem jak jest w mk3 ale mozliwe ze tak samo)
[ Dodano: 30 Lip 2007 08:36 ]
w mk2 przekaznik od pompy ma nr 67, sprawdz czy masz taki, moze przy mk3 jest ten sam