Problem z pilotem do centralnego zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z pilotem do centralnego zamka
Witam:-)
Kupiłem niedawno Golfa MK3 w wersji Pink Floyd;-)
Posiada on centralny zamek, jednakże nie potrafię ustawić pilota, który znajduje się w kluczyku. Centralny działa bez zarzutu jednak tylko przekręcając kluczyk. Wymieniłem baterię w kluczyku ale nic to nie dało. Może ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
pozdrawiam
Kupiłem niedawno Golfa MK3 w wersji Pink Floyd;-)
Posiada on centralny zamek, jednakże nie potrafię ustawić pilota, który znajduje się w kluczyku. Centralny działa bez zarzutu jednak tylko przekręcając kluczyk. Wymieniłem baterię w kluczyku ale nic to nie dało. Może ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
pozdrawiam
- Lukasz_mk2
- Forum Master

Jak kupowałeś tego golfa to poprzedni właściciel mówił ci że w kluczyku jest pilot do zamka?? Bo z tego co się orientuje to przycisk w kluczyku służy do włonczania diody która pomaga ci trafić kluczykiem do zamka/stacyjki gdy jest ciemnio. Ale odrazu mówię że mogę się mylić, niech ktoś jeszcze się wypowie. Najlepiej jak byś zrobił zdjęcie tego kluczyka.
- Lukasz_mk2
- Forum Master

- Lukasz_mk2
- Forum Master

to zależy czy masz centralke(ale pewnie nie masz tak jak ja
) w aucie czy nie, najlepiej założyć najprostrzy alarm z obsługą centralnego zamka za ok 250zł
Mam dla Ciebie coś na pocieszenie jak masz elektryczny szyber lub/i szyby to przytrzymując kluczyk w zamku(w pozycji zamknięcia - w prawo) podczas zamykania auta to szyber i szyby same się domkną
Mam dla Ciebie coś na pocieszenie jak masz elektryczny szyber lub/i szyby to przytrzymując kluczyk w zamku(w pozycji zamknięcia - w prawo) podczas zamykania auta to szyber i szyby same się domkną
Ostatnio zmieniony czw lip 19, 2007 12:33 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak zalozysz alarm lub sam sterownik z funkcja "komfort" to wystarczy ze nacisniesz przycisk i szybki/szyber tez sie domkna

Najprostrzy to mozna chyba taniej juz wyrwacLukasz_mk2 pisze:najlepiej założyć najprostrzy alarm z obsługą centralnego zamka za ok 250zł
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
-
dwarf
witam,
kupiłem ibize '96 1,4i czyli podejrzewam ze ta czesc sprzetu jest jak w golfie, dlatego pozwolilem sobie zadac pytanie na Waszym forum... otoz mam pilota ktory na pewno nie jest tylko latarką, ale kiedy wciskam przyciski (są 2) zupełnie nic się nie dzieje. Kluczykiem centralny działa dobrze. bateryjkę wstawiłem nową... czy orientuje się ktoś jak można może ponownie nastawić centralny? bezpieczniki wszystkie ok...
kupiłem ibize '96 1,4i czyli podejrzewam ze ta czesc sprzetu jest jak w golfie, dlatego pozwolilem sobie zadac pytanie na Waszym forum... otoz mam pilota ktory na pewno nie jest tylko latarką, ale kiedy wciskam przyciski (są 2) zupełnie nic się nie dzieje. Kluczykiem centralny działa dobrze. bateryjkę wstawiłem nową... czy orientuje się ktoś jak można może ponownie nastawić centralny? bezpieczniki wszystkie ok...
- Lukasz_mk2
- Forum Master

-
dwarf
wyglada jak ten:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=219372264
tylko nie ma tego czarnego kółeczka na zejściu klucza z uchwytem.. immobiliser wiec ma chyba w srodku...
[ Dodano: 28 Lip 2007 15:20 ]
znalazłem odpowiedź na lepszym forum
jak ktos bedzie mial podobny problem to wystarczy:
1)włączyć zapłon i wyłączyć
2)przytrzymać przycisk otwierania i w międzyczasie 3 razy nacisnąć przycisk zamykania
3)auto powinno zareagować zamknięciem i otwarciem drzwi
gdyby nie działało to zamieńcie kombinację przyciskow ale tak jest raczej dobrze
pozdro
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=219372264
tylko nie ma tego czarnego kółeczka na zejściu klucza z uchwytem.. immobiliser wiec ma chyba w srodku...
[ Dodano: 28 Lip 2007 15:20 ]
znalazłem odpowiedź na lepszym forum
jak ktos bedzie mial podobny problem to wystarczy:
1)włączyć zapłon i wyłączyć
2)przytrzymać przycisk otwierania i w międzyczasie 3 razy nacisnąć przycisk zamykania
3)auto powinno zareagować zamknięciem i otwarciem drzwi
gdyby nie działało to zamieńcie kombinację przyciskow ale tak jest raczej dobrze
pozdro