Zgrzyta przy skręcaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zgrzyta przy skręcaniu
Witam. Mam problem tego typu, jak skręcam kołami w lewo czy w prawo słyszę zgrzyt, na początku myślałem że to łożyska na amortyzatorach, fakt były trochę wyjechane (wymieniłem) ale nadal słyszę zgrzyt przy skręcaniu. Poziom płynu od wspomagania jest w normie, pasek też ok (nic nie piszczy). Co może być przyczyną?
Re: Zgrzyta przy skręcaniu
[quote="Tomis23"]Witam. Mam problem tego typu, jak skręcam kołami w lewo czy w prawo słyszę zgrzyt,
PODPINAM SIE WYMIENIŁEM ŁOZYSKA MC PHERSONA I DALEJ TO SAMO ?
PODPINAM SIE WYMIENIŁEM ŁOZYSKA MC PHERSONA I DALEJ TO SAMO ?
- driVWer
- Forum Master
- Kontakt:
A masz wspomaganie kierownicy? Bo jeśli tak to może byc cos z wspomaganiem, nie jestem specem w kwestii mechaniki ale myśle że to to. Musi się wypowiedziec ktoś kto sie lepiej zna na mechanice bo ja jestem w tym zielony. Pozdro
Moja golfina mk2 GT SPECIAL 1.8RP: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=356964&start=0
- piotrek1313
- Użytkownik
A sprobuj troche dokladniej opisac ten dzwiek. I napisz czy ci sie to nasila z biegiem czasu czy tak nagle sie pojawilo? W najgorszym wypadku przekladnia (i najbardziej chyba prawdopodobna), mysle ze koncowki albo sworznie to raczej odpadaja bo one to by caly czas halasowaly a nie tylko przy skrecaniu, ew cos ociera o maglownice...
[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 21:58 ]
[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 21:58 ]
driVWer pisze:A masz wspomaganie kierownicy? Bo jeśli tak to może byc cos z wspomaganiem, nie jestem specem w kwestii mechaniki ale myśle że to to. Musi się wypowiedziec ktoś kto sie lepiej zna na mechanice bo ja jestem w tym zielony. Pozdro
No to kolega raczej ma wspomaganieTomis23 pisze: Poziom płynu od wspomagania jest w normie, pasek też ok
przyłączam sie do kolegów mam ten sam problem.. od niedawna, jadąc, stojąc... wystarczy lekki ruch kierownicy i słychać ten paskudny zgrzyt... ja nie wiem jak mozna inaczej to nazwać .. poprostu zgrzyt... szczególnie dokuczliwy dźwięk przy zgaszonym silniku jak się drzwi otworzy.. słychać go również (przynajmniej u mnie) gdy zakołysze samochodem. Może te wskazówki Wam pomogą.. mam nadzieje ze ktoś pomoże również mi bo to strasznie denerwująca dolegliwość
- piotrek1313
- Użytkownik
Prosty test:
-potrzebne 2 osoby
-1 rusza kierownica a 2 slucha skad dochodzi dzwiek
-wyniki badan przedstawic na forum
A tak na serio to jak dobrze posluchacie to przynajmniej bedziecie w stanie przyblizyc skad dochodzi dzwiek.
A co mi przyszlo teraz dopiero do glowy - kulka przegubu moze byc juz "wysluzona"!!!!! i jak sie skreca to nie jest "idealnie okragla" i halasuje i fakt - jak poruszasz autem to tez moze "gadac" !!!
-potrzebne 2 osoby
-1 rusza kierownica a 2 slucha skad dochodzi dzwiek
-wyniki badan przedstawic na forum
A tak na serio to jak dobrze posluchacie to przynajmniej bedziecie w stanie przyblizyc skad dochodzi dzwiek.
A co mi przyszlo teraz dopiero do glowy - kulka przegubu moze byc juz "wysluzona"!!!!! i jak sie skreca to nie jest "idealnie okragla" i halasuje i fakt - jak poruszasz autem to tez moze "gadac" !!!
Ostatnio zmieniony czw lip 26, 2007 22:14 przez piotrek1313, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli masz wspomaganie to przyczyną zgrzytu jest pompa wspomagania. niestety ale tylko wymian tu pomoze
http://www.wurc.com.pl/# http://www.facebook.com/wurc.olsztyn
Montaż - Regulacje - Naprawa - Diagnozy LPG - Poszerzanie felg stalowych - regeneracja felg- blacharstwo - lakiernictwo - modyfikacje
Montaż - Regulacje - Naprawa - Diagnozy LPG - Poszerzanie felg stalowych - regeneracja felg- blacharstwo - lakiernictwo - modyfikacje