Wymiana uszczelki zaworów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wymiana uszczelki zaworów
Wiec chciałem sie was zapytać na co należy uwarzać albo jakieprocedury zachować podczas wymiany uszczelki pokrywy zaworów w moim goferku bo cieknie mi od strony alternato nie rozbieralem go jeszcze to czego sa te dwie mniejsze uszczelki taka półkolista i ta malutka
- Lukasz_mk2
- Forum Master
z tego co piszesz to widze że kupiłeś uszczelke 3 częściową, jak zdejmiesz dekiel to sam się zorientujesz do czego to jest. Powiem ci tylko że z mojego doświadczenia nie ma co kupować zamienników 3 częściowych ja też taką kupiłem i mi dalej cieknie właśnie przy łączeniach tych części lepiej zainwestować w orginał(jednoczęściowy), w ASO do mk3 kosztuje 67zł.grandilodz pisze:czego sa te dwie mniejsze uszczelki taka półkolista i ta malutka
Odkrecasz wszystkie sruby musisz tez zdjac oslone paska rozrzadu ale ta gorna czesc po zdjeciu pokrywy zaworow wywalasz stara uszczelke i dokladnie czyscisz pokrywe jak i glowice (te miejsca gdzie przylega uszczelka) potem zakladasz nawa uszczelke to takie male cienkie idzie od stony kola od rozrzadu a ten taki jakby "kolek" po prawej Zreszta bedziesz widzial potem zakladasz pokrywe a na pokrywe te blaszki i skrecasz panietajac zeby zaczac od srodka i na krzyz
za szybki... ;-)
- Lukasz_mk2
- Forum Master
to jak wsadzisz zamiennik trzy częściowy to zacznie. U mnie też tak było miałem orginał i mi troche leciało do ogoła pokrywy to kupiłem 3 częściowy shit za 15zł i teraz cieknie na łączeniach bardziej niż wcześniej po całym obwodziegrandilodz pisze:Ale mi nie leci na łaczeniach tylko od strony alter uszczelka puscila ze starości włoze przejade zobacze