Aparat zaplonowy.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Aparat zaplonowy.

Post autor: gopiter » śr lip 25, 2007 14:14

Witam!

Zauwazylem ze poci mi sie silnik w okolicy aparatu zaplonowego (olej zbiera sie na kopulce od dolu) wiec pewnie mam do wymiany oring aparatu.W zwiazku z tym mam pytanie bo chce to zrobic sam czy musze na cos szczegolnie zwrocic uwage przy wyciaganiu aparatu zaplonowego?Nie chce zeby mi sie cos rozlecialo.Druga kwestia to czy jest szansa zeby przy skladaniu trafic z ustawieniem aparatu dokladnie tak samo jak jest teraz?Czy po takiej operacji konieczne jest ponowne ustawienie zaplonu?Obecnie silnik chodzi rowniutko,pali tyle ile ksiazka pisze i nie chcialbym tego stracic.Czy lepiej dac auto do mechanika?Silnik to 1.6 ABU.

Z gory dzieki za pomoc.

Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr lip 25, 2007 15:28

gopiter pisze:.Druga kwestia to czy jest szansa zeby przy skladaniu trafic z ustawieniem aparatu dokladnie tak samo jak jest teraz?
smiało sobie zrobisz sam inaczej nie załozysz apratu na wałek nic nie zepsujesz zaznacz cechę w jakim połozeniu jest obecnie aparat i w tej pozycji załozysz ponownie
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2007 15:29 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » śr lip 25, 2007 15:54

tak jak kolega pisze zaznacz w jakim jest polozeniu, najlepiej nozem zrob ryse na aluminium na aparacie i jego podstawie (tylko prosta linie tak jak bys kroil), a druba sprawa to czy wymieniales uszczelke klawiatury? u mnie podobnie wygladalo na pocenie sie aparatu ale po umyciu i przejechaniu sie wyszlo ze to uszczelka klawiatury

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » śr lip 25, 2007 16:43

T.O.B.I. pisze:a druba sprawa to czy wymieniales uszczelke klawiatury?
Uszczelka pokrywy tez prawdopodobnie nie trzyma bo z przodu silnika tez delikatnie sie poci ale uszczelka byla wymieniana 18tys.km temu tyle ze nie oryginal.Wiec moze to faktycznie uszczelka pokrywy a nie oring aparatu...W takim razie musze to umyc i jeszcze poobserwowac.Dzieki panowie :pub:

Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”