Dane techniczne, silniki, VIN dekoder, kody wyposażenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ojciec ma gofera mk3 1.8 75 kucy (straszna padaka), co oni mu zrobili że ma tyle kucy a nie 90??????
Pali jak 1.8 a jeździ jak 1.6
W hondach 6gen 1.4 dławili dolot powietrza i zamiast 90KM sprzedawali wersje 75KM ,tam wystarczy zmienić uszczelke pod obudową filtra powietrza za 15pln a jak to jest z tymi golfami?????
Pali jak 1.8 a jeździ jak 1.6
W hondach 6gen 1.4 dławili dolot powietrza i zamiast 90KM sprzedawali wersje 75KM ,tam wystarczy zmienić uszczelke pod obudową filtra powietrza za 15pln a jak to jest z tymi golfami?????
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam w swoim golfiku silnik 1.8 a gdy chcialem zobaczyc oznaczenie silnika to pisze RF a to oznaczenie okresla silnik 1.6 i nie wiem co teraz zrobic i na jakiej zasadzie teraz kupic swiece bo trzeba podac oznaczenie silnika;/ Gdyby ktos wiedzial bo 1.8 mialy silnik GU i RH i jak je rozroznic błagam pomocy!!:)
Witam, Was mam golfa mk2 motor 1.3 z 1990 roku i mam mały problem nie wiem jaką mam wersje silnika NZ czy 2G, mój nr silnika nie zaczyna się od literek typu AAZ czy NZ itp zaczyna się poprostu od cyferek, oto on 84607874 x, jeśli mógłby mi ktoś pomóc to prosze bo ja załamuje ręce w związku z Tą sprawą
pozdr. Kamil
pozdr. Kamil
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kamil_01, otwórz bagażnik i szukaj nalepki z danymi pojazdu. Przykadową nalepke znajdziesz u dołu tej stronki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23442
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
witam słuchajcie patrze na ten wykaz silników ale nadal nie wiem jaki mam . moze mi ktos pomoze bo chcialbym wiedzieć jaka ma moc mój silnik a jest to GOLF MKII z 1990 roku z silnikiem 1,3 benzynowym na pełnym wtrysku ale brakuje mi informacji ile ma koni , moze ktos sie orientuje ?? byłbym wdzięczny :D
-
- Nowicjusz
kupiłem golfa 3 silnik 1,6 i martwi mnie jedna sprawa czy k55 KW to znaczy ze auto ma 55 koni? i czy to nie bedzie za mało?
jest to wersja 1HXO i niewiem co to znaczy ;/ czy ktos cos wie o tych golfach?
jest to wersja 1HXO i niewiem co to znaczy ;/ czy ktos cos wie o tych golfach?
Ostatnio zmieniony wt wrz 11, 2007 19:02 przez palisander20, łącznie zmieniany 1 raz.
kW oznacza kilowaty. 1 kW to chyba 1,35 KM, czyli 75 koni.palisander20
czy k55 KW to znaczy ze auto ma 55 koni? i czy to nie bedzie za mało?
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2007 20:26 przez ebveyrona, łącznie zmieniany 1 raz.