Pytania o ABS i airbag
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytania o ABS i airbag
siemka koledzy mam 2 pytania . z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc.
1 - jeżeli łącząc sie z ABS za pomocą vaga wyskakuje mi coś takiego (ABS / EDS - TEVES 04 ) to oznacza że moje auto ma EDS???? przypomne że mój samochód to passat b4 kombi 94 r (dziadek już )
2 - podczas prześwietlenia AIR BAG wyskoczyły mi takie błędy : 00588 , 65535 , 00532. - 588 Zapalnik poduszki powietrznej kierowcy - N95, Obwód uruchamiania poduszki powietrznej 1 - strona kierowcy - N95 oco chodzi ztymi błędami dodam że nie moge ich usunąć DZIĘKI ZA POMOC POZDRAWIAM CAŁE FORUM
1 - jeżeli łącząc sie z ABS za pomocą vaga wyskakuje mi coś takiego (ABS / EDS - TEVES 04 ) to oznacza że moje auto ma EDS???? przypomne że mój samochód to passat b4 kombi 94 r (dziadek już )
2 - podczas prześwietlenia AIR BAG wyskoczyły mi takie błędy : 00588 , 65535 , 00532. - 588 Zapalnik poduszki powietrznej kierowcy - N95, Obwód uruchamiania poduszki powietrznej 1 - strona kierowcy - N95 oco chodzi ztymi błędami dodam że nie moge ich usunąć DZIĘKI ZA POMOC POZDRAWIAM CAŁE FORUM
Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 15:33 przez maluch, łącznie zmieniany 1 raz.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
65535 Uszkodzony sterownik
65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)
65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)
65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie
00532 P1746 Moduł kontroli transmisji – napięcie zasilania (B+) usterka słabej baterii lub złe uziemienie
00532 P1750 Napięcie (B+)
588 Zapalnik poduszki powietrznej kierowcy - N95
00588 Obwód uruchamiania poduszki powietrznej 1 – strona kierowcy – N95
Mozliwe że tasma do wymiany
65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)
65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)
65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie
00532 P1746 Moduł kontroli transmisji – napięcie zasilania (B+) usterka słabej baterii lub złe uziemienie
00532 P1750 Napięcie (B+)
588 Zapalnik poduszki powietrznej kierowcy - N95
00588 Obwód uruchamiania poduszki powietrznej 1 – strona kierowcy – N95
Mozliwe że tasma do wymiany
trzeba zdjąc kierownicę i taśma to pierścień pod nią. ale nic ci to nie da skoro sterownik i tak zablokowany crash-datą.
[ Dodano: Wto 24 Lip, 2007 15:01 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115297
[ Dodano: Wto 24 Lip, 2007 15:01 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115297
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
sterownik jest za tunelem środkowym (po prawo od pedałów) zwykłym vagiem crash-daty nie skasujesz, zablokowany sterownik wymaga ponownego zaprogramowania. poza tym nie powierzył bym swojego bezpieczeństwa w "regenerowany" sterownik i poduszki kupione po taniości na allegro.
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
poduszki w aucie są takrze nie musze ich wymieniać a sterownik założe orginalny taki jak ma być mój kumpel handluje częściami to sobie pujde i wymontuje zjakiegoś paska od niego tylko niewiem czy jest jakaś różnica jaki ma silnik
[ Dodano: 24 Lip 2007 15:19 ]
a wiesz może czemu wyskakuje mi to ABS / EDS - TEVES 04 ????
[ Dodano: 24 Lip 2007 15:19 ]
a wiesz może czemu wyskakuje mi to ABS / EDS - TEVES 04 ????
zdjołem tą poduszke przy kierownicy wszystko jest tam ok podłączone .ale przytej taśmie co wychodzi zpod kierownicy i łączy sie z niebieską wtyczką są dwa kabelki i one były owinięte izolacją jak ją odwinołem to zobaczyłem że były one łączone i moje pytanie czy przerwanie tych kabelków mogło spowodować wystapienie tych błędów 00588 , 65535 , 00532. ????? a i jeszcze jedno pytanie na kierownicy na jednym z ramion mam taki wąski czarny plastik a wtym plastiku jest dioda do czego ona służy dzięki za odp
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Jak najbardziej!!!!! a dioda ???????? pierwsze słysze??????czyzby ktos coś majstrował????maluch pisze:zdjołem tą poduszke przy kierownicy wszystko jest tam ok podłączone .ale przytej taśmie co wychodzi zpod kierownicy i łączy sie z niebieską wtyczką są dwa kabelki i one były owinięte izolacją jak ją odwinołem to zobaczyłem że były one łączone i moje pytanie czy przerwanie tych kabelków mogło spowodować wystapienie tych błędów 00588 , 65535 , 00532. ????? a i jeszcze jedno pytanie na kierownicy na jednym z ramion mam taki wąski czarny plastik a wtym plastiku jest dioda do czego ona służy dzięki za odp