Dorobienie zamkow do jednego kluczyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dorobienie zamkow do jednego kluczyka
po kilku wlamaniach moje klamki i wkladki wygladaja jak wygladaja...
na allegro znalazlem zamki ale osobno ze bede miec do kazdych drzwi /stacyjki i tylniej klapy w sumie 4 rozne klucze...
slyszalem ze jest mozliwosc zeby to przerobic jakos bym mialem jeden klucz??
mam pytanie jakto mozna zrobic??
zgory dziekuje za kazda pomoc
pozdrawiam
na allegro znalazlem zamki ale osobno ze bede miec do kazdych drzwi /stacyjki i tylniej klapy w sumie 4 rozne klucze...
slyszalem ze jest mozliwosc zeby to przerobic jakos bym mialem jeden klucz??
mam pytanie jakto mozna zrobic??
zgory dziekuje za kazda pomoc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 11:35 przez oh-karol, łącznie zmieniany 1 raz.
witam. również miałem uszkodzone zamki w swoim MK3. Kupiłem z rozbitego golfa wkładki do zamka. podjechałem do zakładu dorabiającego klucze, gdzie dorobili mi nowe zapadki do zakupionych wkładek dopasowując je do starego oryginalnego kluczyka. tak więc nie ma problemu (nie trzeba mieć kilku kluczyków)
Ivanhoe pisze:witam. również miałem uszkodzone zamki w swoim MK3. Kupiłem z rozbitego golfa wkładki do zamka. podjechałem do zakładu dorabiającego klucze, gdzie dorobili mi nowe zapadki do zakupionych wkładek dopasowując je do starego oryginalnego kluczyka. tak więc nie ma problemu (nie trzeba mieć kilku kluczyków)
http://allegro.pl/item218120650_stacyjk ... nowa_.html
co myslicie o tych nie orginalach?? dobre zle ?? polecacie czy szukac orginalala jakiegos na szrocie??
pozdrawiam
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
http://allegro.pl/item218120650_stacyjk ... nowa_.html
co myslicie o tych nie orginalach?? dobre zle ?? polecacie czy szukac orginalala jakiegos na szrocie??
pozdrawiam[/quote]
Brać nie wybierać ,cena zachęcajaca
pozdrawiam[/quote]
Brać nie wybierać ,cena zachęcajaca
1. Wykręcamy starą klamkę z drzwi
2. Wymontowujemy z niej wszystkie rzeczy (wkładka i wszystkie pierdoły przytwierdzone do niej, czyli łopatka, itp), ale nie wyrzucaj jeszcze niczego
3. W identyczny sposób rozbieramy nowo nabytą klamkę
4. Wyciągamy wszystkie zapadki z nowej wkładki (nie pogubić sprężynek)
5. Teraz wyciągamy pojedynczo zapadki ze starej wkładki i w tej samej kolejności wkładasz do nowej (można je wcześniej przetrzeć i przed włożeniem czymś przesmarować.)
6. Zmontować wszystko do kupy, wsadzić w drzwi i jeździć.
Uwaga!! Zanim się całą klamkę poskłada do kupy to można wsadzić tylko samą wkładkę (bębenek) i zobaczyć czy się obraca)
p.s. Jak mieszkasz na północy wielkopolski to przyjedz do Lipki, to za browara to Tobie poprzekładam
2. Wymontowujemy z niej wszystkie rzeczy (wkładka i wszystkie pierdoły przytwierdzone do niej, czyli łopatka, itp), ale nie wyrzucaj jeszcze niczego
3. W identyczny sposób rozbieramy nowo nabytą klamkę
4. Wyciągamy wszystkie zapadki z nowej wkładki (nie pogubić sprężynek)
5. Teraz wyciągamy pojedynczo zapadki ze starej wkładki i w tej samej kolejności wkładasz do nowej (można je wcześniej przetrzeć i przed włożeniem czymś przesmarować.)
6. Zmontować wszystko do kupy, wsadzić w drzwi i jeździć.
Uwaga!! Zanim się całą klamkę poskłada do kupy to można wsadzić tylko samą wkładkę (bębenek) i zobaczyć czy się obraca)
p.s. Jak mieszkasz na północy wielkopolski to przyjedz do Lipki, to za browara to Tobie poprzekładam
wszystko by bylo dobrze jakbym zamek dotylniej klapy dostal taki jak mam orginalnie;/
mozemi ktos to wytlumaczyc??
sprzedawca mowi ze wg opisu od 91 do97 roku golfy 3 mialy te same zamki
rzuccie okiem na zalacznik - czy ten zamek mozna jakos osiac czy cos takiego???
czy poprostu podziekowac mu za ten zamek
tutaj link
http://www.wrzuta.pl/obraz/kXuSmZPD2x/
lub mozemaktos zamek tylniej klapy jakis normlany - tzn orginalny
pozdrawiam...
[ Dodano: 08 Sie 2007 16:48 ]
nikt nie pomoze???
mozemi ktos to wytlumaczyc??
sprzedawca mowi ze wg opisu od 91 do97 roku golfy 3 mialy te same zamki
rzuccie okiem na zalacznik - czy ten zamek mozna jakos osiac czy cos takiego???
czy poprostu podziekowac mu za ten zamek
tutaj link
http://www.wrzuta.pl/obraz/kXuSmZPD2x/
lub mozemaktos zamek tylniej klapy jakis normlany - tzn orginalny
pozdrawiam...
[ Dodano: 08 Sie 2007 16:48 ]
nikt nie pomoze???