Zgasł w trakcie jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja z doświadczenia przeżyjem takie coś chociaż mam MK2 JP ( V biegowa skrzynia ) . Kiedyś na 3-ce dociąglem go do 100 km/h i silnik mi zgasł. Zatrzymalem sie i próbowałem go palić i nic. Odczekałem ok. 10 min i odpalił bez problemu. Moze coś elektryka szwankuje i coś sie stało tak jak bym wyjął kluczyki ze stacyjki. Nie kumam. Sytuacja już nigdy sie nie zdażyła. Pozdrawiam.
MK2 JP lubi OR :D
- Brejna
- Użytkownik
- Kontakt:
Spoglądałem i jest to bezpiecznik od radia,więc ten bezpiecznik nie mogł być powodem zgaśnięcia silnika.Przejechałem się za miasto i autko przestawało pracować po przekroczeniu 100 km/h.Coś mnie tkneło i zdiełem kopułke zapłonu,styki były tak jakby pospawane. Wyczyściłem ja i golfik rozkręca się elegancko. Czy ta kopułka mogła być tego powodem?
- Brejna
- Użytkownik
- Kontakt:
Myślę że to jest to czego szukaliśmy.Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc i zainteresowanie moim problemem.Mis pisze:bardzo prfawdoppodobne, widac przy tej przedkosci nie aparat zapolonowy nie przekazywal iskry na cylindry. Wymien wszystko, styki, palec i kopulke. Groszowa sprawa.
Pozdrawiam!!!
Brejna