Padnięty czujnik tem.zew.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bart30
Nowicjusz
Nowicjusz

Padnięty czujnik tem.zew.

Post autor: bart30 » pn lip 23, 2007 19:58

WITAM wszystkich.
Mam taki problem jak w tytule, nie wiem co robić bo kupiłem owy czujnik i to samo, czyli nie pokazuje na MFA dokładnej temeratury. Gdzie szukać przyczyny??

Awatar użytkownika
Grześko
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Grześko » pn lip 23, 2007 20:54

U mnie jest to samo, ale....
1. Jeśli jedziesz w pełnym słońcu musisz wziąć namiar na to że temperatura przy asfalcie jest wyższa nawet o kilka stopni niż temperatura otoczenia. A czujnik jest przeważnie umieszczony bardzo nisko.
2. U mnie czujnik nie jest w kratce po mam pourywane zaczepy i jest troszkę bardziej cofnięty w stronę silnika, co powoduje że jak włączę klimę, to pracujący wentylator chłodnicy powoduje, że nieco tego ciepłego powietrza rozchodzi się na boki i troszkę podgrzewa mi czujnik.

A jak nie ma mocnego słońca i nie masz włączonej klimy, no i oczywiście jedziesz w trasie żeby ciepłe powietrze wokół silnika nie zafałszowywało odczytu, to pokazuje dobrą temperaturę?
Ostatnio zmieniony pn lip 23, 2007 20:56 przez Grześko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » wt lip 24, 2007 19:23

co znaczy dokładnej ? czy nie pokazuje wcale ? bo u mnie nie pokazywał a przy okazji jak zmianiłem klemy to zaczał :)

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”