Dławi sie i przygasa na luzie na wolnych obr.??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dławi sie i przygasa na luzie na wolnych obr.??
W sobote rano wyjezdzalem z garazu jadac na mazury zatankowalem na bliskiej jak zawsze bo najlepiej na niej mi golf chodzi wlalem 98 ale juz od garazu jak wyjechalem golf przy dodawaniu gazu szarpal .Po zalaniu benzyny i dalszej jezdzie samochod coraz mocniej szarpal i jak wyrzucalem na luz na swiatlach kontrolki wszystkie przygasaly a silnik gasl musialem trzymac go na gazie wogole nie szedl jak trzeba cala droge . Co sie moglo stać ?? Silnik 1.8 90km RP . Po dość mocnym przegazowaniu troche sie poprawilo ale jakos tak slabo sie zbiera i wchodzi na obroty wczesniej do 160 zwijal sie jak burza a teraz dlugo trzeba czekac ... Przy gazowaniu slychac jakby nie przepalala sie do konca benzyna czy to przez to może ze 98 zalalem ale juz kilka razy tak robilem i nic sie nigdy nie działo .
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wlasnie kopolke palec i przewody wymienialem na nowe wszystko jeszcze sie zastanawialem nad pompa paliwa albo filtrem paliwa zeby wymienic ale nie wiem gdzie on sie znajduje bo wydaje mi sie ze zatankowalem tez lewego paliwa jakiegos mozliwe ze z woda .Przegazowalem go ostro nalalem 0,5l denaturatu i narazie jest spokoj tylko jakos tak odejscia nie ma takiego jak trzeba nadal ale chociaz nie przerywa narazie