Pompa paliwa do 1.3 z gaznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marian
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pompa paliwa do 1.3 z gaznikiem
Czy w Golfie 2 1989r silnik 1,3 Gaznik mozna zamontowac pompe paliwa elektryczną ??
szukałem juz na forum ale znalazlem Mk2 1,8
szukałem juz na forum ale znalazlem Mk2 1,8
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 19:50 przez marian, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D
- marian
- Nowicjusz
- Kontakt:
poprostu mechaniczna mi sie popsula a teraz na allegro duzo jest elektrycznych
a jeśli jest to do zrobienia i nie jest to w cale trudne to już bym sobie elektryczną zamontował
[ Dodano: 22 Lip 2007 17:53 ]
widzdziałem na allegro że te pompy mają 2 kable pewno + i - gdzie je podpiąć w takim razie zeby ona poprawnie działała ??
a jeśli jest to do zrobienia i nie jest to w cale trudne to już bym sobie elektryczną zamontował
[ Dodano: 22 Lip 2007 17:53 ]
widzdziałem na allegro że te pompy mają 2 kable pewno + i - gdzie je podpiąć w takim razie zeby ona poprawnie działała ??
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D
sa 2 przewody i tak jak sie domyslilej jeden + drugi - pompe musisz miec w zbiorniku do tych przewodow podlaczasz nowy dwuzylowy kabel Lecisz z tym pod bezpieczniki Musisz poszukac miejsce gdzie po przekreceniu kluczyka zaczyna "dzialac" podpinasz tam przewod + a do masy - (najlepiej tam gdzie jest ta plytka w gornym lewym rogu kolo bezpiecznikow) i gotowe
- Paweł Marek
- V.I.P.
pompa zawsze poda nadmiar paliwa który odpływa przewodem powrotnym, ta sama zasada w gaźniku i wtryskumarian pisze:czyli pompa po przekrecanie stacyjki bedzie caly czas dawała paliwo a co z wyprzedzaniem itd.. kiedy silnik ma wieksze obroty ?/
bo musi być utopiona w paliwie które ją chłodzi, chyba żebyś zamontował tą ciśnieniową co jest pod podwoziem.marian pisze:acha i czemu musze ją mieć w zbiorniku ??
Tylko zasadnicza rzecz, najsłabsza pompa elektryczna daje ponad 1 bar, ponad 3 razy więcej niż ta mechaniczna od gaźnika, nie wiem czy zawór iglicowy w gaźniku to zniesie i nie będzie puszczał nadmiaru paliwa. Ale czemu nie spróbować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.