Golf III instalacja gazowa.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III instalacja gazowa.
Posiadam golfa III z silnikiem AAM z 94 r . Zainstalowana jest w nim instalacja gazowa, czasami parownik zachodzi szronem i mam problemy z uruchomieniem. Zauważyłem że na benzynie parownik nabiera temperatury a gdy przełączę na gaz parownik zaczyna się robić zimny i temperatura boryga spada. Czy jest jakieś forum związane z instalacjami gazowymi lub strona z poradami.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
gdzie jest podpity reduktor bo mysle ze tu jest problem tzn podlaczenie do ukladu chlodzenia w nieprawidlowy sposob i nie ma przeplywu cieczy
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
może coś zaburza przepływ przez "mały obieg", jak z termostatem, czy trzyma temperaturę 90*C, czy wskaźnik temp jest na białym polu (na benzynie). u mnie czy gaz czy benzyna silnik ma wg wskaźnika jakieś 85*C a w korku 95*C.
teraz jest lato więc można zrobić test i odłączyć nagrzewnicę aby mały obieg szedł przez reduktor/parownik i zobaczyć co wtedy, może jak sugeruje kolega evolution jest coś źle podłączone lub coś zatkało węże od reduktora/parownika (np rozwarstwił się wąż lub coś porpbiło się z trójnikami)
teraz jest lato więc można zrobić test i odłączyć nagrzewnicę aby mały obieg szedł przez reduktor/parownik i zobaczyć co wtedy, może jak sugeruje kolega evolution jest coś źle podłączone lub coś zatkało węże od reduktora/parownika (np rozwarstwił się wąż lub coś porpbiło się z trójnikami)
od tego trzeba było zacząć, temperatura musi być około 90*C, to zdecydowanie termostat do wymiany i nie na tani (za 20pln) tylko na DOBRY (minimum koło 40pln), to też może być przyczyną zamarzania parownika, jeszcze bym sprawdził węże jak radziliśmy wcześniej.
Czy aby nie jeździsz na wodzie????? bo woda może zamarzać w parowniku
Czy aby nie jeździsz na wodzie????? bo woda może zamarzać w parowniku