Podświetlenie rejestracji

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Podświetlenie rejestracji

Post autor: mojama » sob lip 21, 2007 13:05

Witam,
Zauważyłem, że jedna z dwóch żarówek od poświetlenia rejestracji nie działa. Wymiana nic nie dała, zmierzyłem miernikiem i okazało się, że prąd tam nie dochodzi. Pewnie bezpiecznik odpada skoro druga żarówka działa. Jak więc dostać się do tej lampki czy trzeba demontować zderzak, a jesli tak to czy ktoś może podpowiedzieć jak to się robi?

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob lip 21, 2007 13:13

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... holowniczy
tu masz opisany montaż haka , ale jest również demontaż zderzaka

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mojama » sob lip 21, 2007 13:40

Dzięki za link!
Jeśli dobrze rozumiem muszę również zdemontować lampy ponieważ pod nimi znajdują się śruby trzymające zderzak od góry? Kurcze troche dłubania będzie :D

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mojama » sob lip 21, 2007 19:05

Kurcze zauważyłem, że śruby są również od strony nadkola, dostęp do nich jest co najmniej trudny i operacja ta wymagać będzie chyba zdjęcia koła? :goof:

Poza tym mam problem w zlokalizaowaniu trzeciej śruby od lewej lampy (strona kierowcy). W tutorialu z pierwszego linka pisze, że ona jest ukryta ale narazie nie udało mi się jej znaleźć :crazy:

Wygrzebałem tą uszkodzoną lampkę ze zderzaka bez demontażu no i druty nie są do niej podłączone. Kabla nie widać pewnie w zderzaku gdzieś leży.

pozdrawiam,

greg

Post autor: greg » sob lip 21, 2007 23:16

mojama pisze:W tutorialu z pierwszego linka pisze, że ona jest ukryta ale narazie nie udało mi się jej znaleźć :crazy:
odchyl tapicerkę - zobaczysz wpięte kable w nadkole i obok kwadratowy otwór mniej więcej 3 x 3 cm - tam jest nakrętka

[ Dodano: Sob Lip 21, 2007 11:17 pm ]
mojama pisze:Kabla nie widać pewnie w zderzaku gdzieś leży.
to weź no się połóż z tyłu, odkręc te 2 dolne śruby odchyl lekko zderzak i znajdź kabel

[ Dodano: Sob Lip 21, 2007 11:19 pm ]
mojama pisze:Kurcze zauważyłem, że śruby są również od strony nadkola, dostęp do nich jest co najmniej trudny i operacja ta wymagać będzie chyba zdjęcia koła? :goof:
nie musisz zdejmować ale jak zdejmiesz to ułatwisz sobie pracę

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mojama » pt sie 17, 2007 22:43

greg pisze:to weź no się połóż z tyłu, odkręc te 2 dolne śruby odchyl lekko zderzak i znajdź kabel
Dzisiaj dopiero miałem czas na próbę. Niestety odkręcenie tych dwóch z dołu nie daje nawet najmniejszego dostępu do oświetlenia. Musze skombinować odpowiednio wygięty śrubokręt i odkręcić te od strony kół (bez ich zdejmowania) to wtedy powinno być dobrze :D

pozdrawiam,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”