spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
spalanie
Dzień dobry
Jestem posiadaczem golfa mk3 1.6 74kw od prawie miesiąca.Mam jednak pytanie dotyczące spalania ponieważ mój golfik spalił mi 14 litrów na 100 a w książce pisze 9,5 w mieście.Dodam jeszcze że mam klime,czy klima ma wpływ na spalanie i ile Wasze bryki palą.Proszę o pomoc i porady co sprawdzić lub naprawić.Zgóry dziękuje za odpowiedż.
Jestem posiadaczem golfa mk3 1.6 74kw od prawie miesiąca.Mam jednak pytanie dotyczące spalania ponieważ mój golfik spalił mi 14 litrów na 100 a w książce pisze 9,5 w mieście.Dodam jeszcze że mam klime,czy klima ma wpływ na spalanie i ile Wasze bryki palą.Proszę o pomoc i porady co sprawdzić lub naprawić.Zgóry dziękuje za odpowiedż.
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2007 17:01 przez boksiu73, łącznie zmieniany 1 raz.
To co wiem to ze skrzynią automatyczna moga tyle spalić, ale nie w przypadku manualnej skrzyni . Powińien maksymalnie spalić biorac pod uwage ciągłe korzystanie z klimy przy dynamicznej jezdzie około 12 l/100 km.A więc twoje spalanie jest troche za duże
[b]Szerokości i przyczepności ,a teraz czas na motocykl[/b]
- Drozu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Oczywiscie ze klimatyzacja ma wplyw na spalanie... tak samo swiatla jak i kazdy elektryczny bajer zamontowany w twoim aucie podnosi spalanie benzyny... jazda po miescie z wlaczonymi swiatlami, klimatyzacja... czeste hamowanie, ruszanie spod swiatel itp w duzej mieze powoduje zwiekszenie spalania... 9.5 litra mozna by zapewne osiagnac wylaczajac wiekszosc urządzeń i klime która jest bardzo paliwożerna... u mnie potrafi "zjeść" nawet 2 litry benzyny na 100km... jesli lubisz czasem dac w pedał to wynik ten moze byc jak najbardziej prawidlowy
podjezdzasz pod dystrybutor stacji (raczej unikaj takich typu no name) lejesz do pełna jezdzisz i jezdzisz az paliwko w baku znacznie ubyje podjezdzasz na te sama stacje i najlepiej ten sam dystrybutor lejesz znowu na fula.....wiesz ile paliwa wlales wiesz ile przejechales i liczysz liczba litrów paliwa/liczbe przejechanych km*100 i masz ile litrów na 100km.....Jak to dokładnie sprawdzić jakim sposobem?
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]