Wymiana chipa w silniku 1Z POMOCY!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana chipa w silniku 1Z POMOCY!
Witam,
Mój problem jest następujący. Nabyłem chip pod swój silnik wymieniłem go w firmie wlutowali podstawkę i wsadzili chipy. Sprawdziłem wszystko jak powinno być. Wrzuciłem go auta a tu niespodzianka VAG nie działa jak dam opcje SILNIK nie widzi tej funkcji resztę widzi czyli ABS, Airbag. Jak przekręcę stacyjkę świeci mi sie kontrolka świec i nie gaśnie po odpaleniu chodzi jak czołg i 0 mocy ledwo ciągnie NIC. MALUCH to przy nim rakieta!. Zmieniłem spowrotem na oryginalne chipy i to samo! Jaka jest przyczyna? Czy komputer padł? Może źle wlutowane? Ale sie ku**a nacieszyłem tym samochodem.
Pozdrawiam,
OHMTech
Mój problem jest następujący. Nabyłem chip pod swój silnik wymieniłem go w firmie wlutowali podstawkę i wsadzili chipy. Sprawdziłem wszystko jak powinno być. Wrzuciłem go auta a tu niespodzianka VAG nie działa jak dam opcje SILNIK nie widzi tej funkcji resztę widzi czyli ABS, Airbag. Jak przekręcę stacyjkę świeci mi sie kontrolka świec i nie gaśnie po odpaleniu chodzi jak czołg i 0 mocy ledwo ciągnie NIC. MALUCH to przy nim rakieta!. Zmieniłem spowrotem na oryginalne chipy i to samo! Jaka jest przyczyna? Czy komputer padł? Może źle wlutowane? Ale sie ku**a nacieszyłem tym samochodem.
Pozdrawiam,
OHMTech
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2007 00:05 przez OHMTech, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym inteligentnie zarobić i mądrze wydać.
Chcecie tanio to macie....
Cos sie moglo np na plycie uwalic przy zlym lutowaniu a moze wytarczy tylko porzadnie to zrobic. Kij wie....
Cos sie moglo np na plycie uwalic przy zlym lutowaniu a moze wytarczy tylko porzadnie to zrobic. Kij wie....
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
mam napisane ze który to który i gdzie mam włożyć. A jak nastąpiła pomyłka to mogą być takie oznaki? Jak zamienię miejscami to nic mi sie nie stanie z kompem? Te forum czytam od roku zarejestrowałem sie wczoraj bo od 2 tyg. mam VW i szczerze ciesze sie ze odpowiedziałeś (Adamm). Czekam jeszcze na odp. Gitnera bo ma VW takie jak ja tyle ze mam niebieskie a teraz mam tot computer.
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2007 01:06 przez OHMTech, łącznie zmieniany 2 razy.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
sam je wkladales?
zakladajac ze masz dobrze wlutowane podstawki to ponizej wklejam Ci zdjecie jak powinny byc umiejscowione kosci na plytce

zwroc uwage ze po lewej ma byc kosc o koncowce numeru 697 a po prawej 696
zworc tez uwage za maja takie wyciecia na krotczym boku i tym wlasnie wycieciem maja isc do dolu
za dol przyjmujemy koniec plytki ktory jest przymocowany do tasmy ktora laczy obie plytki
zakladajac ze masz dobrze wlutowane podstawki to ponizej wklejam Ci zdjecie jak powinny byc umiejscowione kosci na plytce

zwroc uwage ze po lewej ma byc kosc o koncowce numeru 697 a po prawej 696
zworc tez uwage za maja takie wyciecia na krotczym boku i tym wlasnie wycieciem maja isc do dolu
za dol przyjmujemy koniec plytki ktory jest przymocowany do tasmy ktora laczy obie plytki
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Wymiana chipa w silniku 1Z POMOCY!
a mi sie wydaje ze masz sumy przekroczone..
weź tego kompa i przyjedź do mnie - > info priv
weź też ori kości, chyba że możesz przytransportować furę - komputer tez mam do starszych TDi
btw: jeśli zamienisz kości to sterownik wogóle nie odpowiada, więc tu nic to nie da.mrugajaca ontrolka świec żarowych informuje o błędzie - prawdopodobnie programowania
pozdro mirass
weź tego kompa i przyjedź do mnie - > info priv
weź też ori kości, chyba że możesz przytransportować furę - komputer tez mam do starszych TDi
btw: jeśli zamienisz kości to sterownik wogóle nie odpowiada, więc tu nic to nie da.mrugajaca ontrolka świec żarowych informuje o błędzie - prawdopodobnie programowania
pozdro mirass
www.vagtune.pl tel. 502730289
Bizak masz punkta, miałeś racje przy wkładaniu chipa i ponownym wlutowaniu matrycą zauważyłem ze mam dalej ścieżki przerwane dokładnie jedna z nich szla do jakiegoś scalaczka i przy nóżce miał dziwna przerwę. Moja wina ze nie zauważyłem tego dzięki chłopaki nie miałem wiele odpowiedzi wiec nie miałem dużo mieszania. Szczególnie dziękuje MIRASSowi z Obornik Śląskich (pod Wrocławiem) za pomoc jaką mi zaoferował.
Dzięki i pozdrawiam temat uznaje za zamknięty.

Dzięki i pozdrawiam temat uznaje za zamknięty.
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2007 17:52 przez OHMTech, łącznie zmieniany 2 razy.