Ciężko wchodzące biegi. Co robić ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lisisko
- Nowicjusz
- Kontakt:
W żadnym wypadku nie wtłaczaj do skrzyni tawotu, bo to bardzo nie rozsądny pomysł. Zacznij od wymiany oleju w szkrzyni. W sklepie powiesz czego potrzebujesz, facet za ladą coś ci zaproponuje. Jeśli masz kanał to powinieneś sobie poradzić. Należy znaleźć korek spustowy i zalewowy. Nie jestem pewien czy jest jakiś kontrolny. Można też zamontować specjalny ciężarek na cięgnie, już była dyskusja na ten temat. Ewentualnie zestaw naprawczy, który kosztuje 8zł, taka plastikowa kulka. Znajduje isę ona dokłądnie pod lewarkiem.
witam. Pewna nie jestem w 100% ale moj problem polegal na bardzo podobnych objawach. Najpierw ja bym polecala sprobować przykrecic poprostu srobke od biegów, koło silnika ( nie wiem jak to sie nazywa ), a pozniej wymieniac olej. Mialam ten problem tydzien temu. Powodzenia.
VW golf 4ever !
pozdra__VW__iam
pozdra__VW__iam
U mnie jest tak samo, na zimnej skrzyni luzik, ładnie wchodzi 1 i wsteczny, ale gdy tylko tem jest powyżej 70 stopni to jedynka ciężko wchodzi i zgrzyta; wsteczny tak samo. Reszta biegów wchodzi raczej ok (tzn nie zgrzyta wogóle, a i nie trzeba się siłować).sylvii pisze:im bardziej silnik się rozgrzeje, tym gorzej
Czy zatem to może być wina oleju?? tzn gdy jest zimny toi jest poprzylepiany do trybików, ale gdy się rozgrzeje to spływa i źle smaruje?? Czy to tak włąśnie działa??
Czy to, że ma te obhawy tylko na 1 i wstecznym to w miarę normlane przy braku oleju, czy może to zwiastuje wymaine/remont skrzyni?
Pozdrawiam
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
Unicron
Unicron@go2.pl
U mnie jest tak samo, na zimnej skrzyni luzik, ładnie wchodzi 1 i wsteczny, ale gdy tylko tem jest powyżej 70 stopni to jedynka ciężko wchodzi i zgrzyta; wsteczny tak samo. Reszta biegów wchodzi raczej ok (tzn nie zgrzyta wogóle, a i nie trzeba się siłować).sylvii pisze:im bardziej silnik się rozgrzeje, tym gorzej
Czy zatem to może być wina oleju?? tzn gdy jest zimny toi jest poprzylepiany do trybików, ale gdy się rozgrzeje to spływa i źle smaruje?? Czy to tak włąśnie działa??
Czy to, że ma te obhawy tylko na 1 i wstecznym to w miarę normlane przy braku oleju, czy może to zwiastuje wymaine/remont skrzyni?
Pozdrawiam
Unicron
Unicron@go2.pl
Unicron
Unicron@go2.pl
Pozdrawiam
Unicron
Unicron@go2.pl
Unicron
Unicron@go2.pl