[VW QUANTUM] B2 GL5 by skopek
Moderator: G0 Karcio
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
Troche aktualności:
kolumny mcpersona wyczysczone pomalowane podklad + farba czarna. wstawione wklady koni 4cm skok trzpienia z regulacją wiadome na beton
nowe lozyska piasty tarcze
uklad paliwowy podlaczony do rozdzielacza paliwa
poprawione podcisnienia.oryginalne dlugosci tak jak fabryka nakazuje.
bo wczesniejszy wlasciciel taki burdel pod maską zrobil ze jaja
podlaczone weze wodne i poprawione na serie bo wczesniej byl LPG i ktos ladnie namieszał.
podłaczone odpowietrzenia. brakuje mi jednego rozgałeźnika na pokrywie klawiatury od krokowca do ssącego. w aso prawie 100zł ale kupie kwestia czasu.
elektryka podłączona do silnika. mam 7 kabelków ambafatima nie byly podłączone i narazie nie wiem gdzie mają być. jeden masowiec i jakas wtyczka, drugi wychodzi z wiązki krokowca tez wtyczka, i reszta to do skrzyni bo mam dwa czujniki w skrzyni jeden 2 kabelki wiadome od wstecznego i dwa ktore nie wiem gdzie do skrzyni mają wejsc aaa moze do tej wtyczki pierwszej heh jest to czujnik położenia 5biegu. i myusle ze zwiazane jest to z tempomatem.albo klima bo cos na schematach wykminilem
z elektryki pozatym zostaly mi kostki typu spryskiwacze czuj. poziomu hamulcowego chlodnicy,klimy, osuszacza, kompresora, kompresora tempomatu,
weze wspomagania,hamulcowe wymienic, od wysprzeglika do skrzyni przewodzik wymienic.
wrzucic chlodnice i dwa weze te grube podlaczyc
wrzucic alternator
przewody wysokiego napiecia, kopulka palec swiece olej plyn chlodniczy
odpowietrzyc uklady
i zamykac maske i bawic sie w kabelkowe klocki
tam tez masakra bylo tyle prowizorek wszystko powywalalem co nie bylo oryginales teraz bede po schematach poprawial na oryginal
juz swiatla dzialają, kierunki i awaryjne, zegary sie zaswieciły i nie moglem wytrzymac i go dziabnąlem kluczykiem poruszyly sie tloki .
aa i wczoraj z cewki dostalem strzala w reke. bedzie iskra
pozdro
kolumny mcpersona wyczysczone pomalowane podklad + farba czarna. wstawione wklady koni 4cm skok trzpienia z regulacją wiadome na beton
nowe lozyska piasty tarcze
uklad paliwowy podlaczony do rozdzielacza paliwa
poprawione podcisnienia.oryginalne dlugosci tak jak fabryka nakazuje.
bo wczesniejszy wlasciciel taki burdel pod maską zrobil ze jaja
podlaczone weze wodne i poprawione na serie bo wczesniej byl LPG i ktos ladnie namieszał.
podłaczone odpowietrzenia. brakuje mi jednego rozgałeźnika na pokrywie klawiatury od krokowca do ssącego. w aso prawie 100zł ale kupie kwestia czasu.
elektryka podłączona do silnika. mam 7 kabelków ambafatima nie byly podłączone i narazie nie wiem gdzie mają być. jeden masowiec i jakas wtyczka, drugi wychodzi z wiązki krokowca tez wtyczka, i reszta to do skrzyni bo mam dwa czujniki w skrzyni jeden 2 kabelki wiadome od wstecznego i dwa ktore nie wiem gdzie do skrzyni mają wejsc aaa moze do tej wtyczki pierwszej heh jest to czujnik położenia 5biegu. i myusle ze zwiazane jest to z tempomatem.albo klima bo cos na schematach wykminilem
z elektryki pozatym zostaly mi kostki typu spryskiwacze czuj. poziomu hamulcowego chlodnicy,klimy, osuszacza, kompresora, kompresora tempomatu,
weze wspomagania,hamulcowe wymienic, od wysprzeglika do skrzyni przewodzik wymienic.
wrzucic chlodnice i dwa weze te grube podlaczyc
wrzucic alternator
przewody wysokiego napiecia, kopulka palec swiece olej plyn chlodniczy
odpowietrzyc uklady
i zamykac maske i bawic sie w kabelkowe klocki
tam tez masakra bylo tyle prowizorek wszystko powywalalem co nie bylo oryginales teraz bede po schematach poprawial na oryginal
juz swiatla dzialają, kierunki i awaryjne, zegary sie zaswieciły i nie moglem wytrzymac i go dziabnąlem kluczykiem poruszyly sie tloki .
aa i wczoraj z cewki dostalem strzala w reke. bedzie iskra
pozdro
co zostalo do zrobienia:
-pospawac wydech (w czwartek)
-odebrac sonde lambda ngk i przykrecic wtorek
-zamocowac obudowy od przetwornic xenonowych
-kokpit,szyba przednia,drzwi przednie,maska,zderzak tył, blenda na amerykanską tablice, tapicerka dol i kanapy fotele
-kupic dwie oponki 195 45 15
na vwmani nie bede mial podsufitki ponieważ nie moge dostac w dobrym stanie, to nie to co golfy na szrotach pelno a tą dam do obszycia konkretnej osobie.
aa i bym zapomniał skrecic tył gewinde
klima i tempomat nie bedzie dzialal po zlocie bede sie bawil
mam jeden problem nie pokazuje mi na zegarach temperatury :/
czujnik jak zmasuje na kroccu nie powoduje ze wskazowka podskakuje, wydaje mi sie ze to wina zegarow. jeszcze obadam temat.
VWMANIA powinienem byc nie zapeszam
Shot at 2007-07-23
Shot at 2007-07-23
Shot at 2007-07-23
-pospawac wydech (w czwartek)
-odebrac sonde lambda ngk i przykrecic wtorek
-zamocowac obudowy od przetwornic xenonowych
-kokpit,szyba przednia,drzwi przednie,maska,zderzak tył, blenda na amerykanską tablice, tapicerka dol i kanapy fotele
-kupic dwie oponki 195 45 15
na vwmani nie bede mial podsufitki ponieważ nie moge dostac w dobrym stanie, to nie to co golfy na szrotach pelno a tą dam do obszycia konkretnej osobie.
aa i bym zapomniał skrecic tył gewinde
klima i tempomat nie bedzie dzialal po zlocie bede sie bawil
mam jeden problem nie pokazuje mi na zegarach temperatury :/
czujnik jak zmasuje na kroccu nie powoduje ze wskazowka podskakuje, wydaje mi sie ze to wina zegarow. jeszcze obadam temat.
VWMANIA powinienem byc nie zapeszam
Shot at 2007-07-23
Shot at 2007-07-23
Shot at 2007-07-23
Niestety santana nie bedzie na zlocie :/ dupy nie moge obni życ gwint sie zapiekl i pierscienie rozwalilem.... ale ja bede
pozdro
[ Dodano: Sob Sie 04, 2007 11:45 ]
jakos przypomina samochod, bardziej jeep centralny zamek,elektryka szyb dziala
walka trwa
[ Dodano: Wto Sie 14, 2007 17:21 ]
tutaj krociutki filmik jak to sie porusza, wydech zmontowany na sztuke zeby sasiadce nie urwac glowy:) w tym czasie zbieram na nowy.dlatego tak pierdzi
[ Dodano: Pon Sie 20, 2007 17:29 ]
trzeba walnąc rozpiske co i jak wyglada u mnie
nabylem atrape z santany 82 rok stary typ mam do tego nowki nigdy nie uzywane oryg. kierunki helli i jeszcze lampy musze nabyc i bedzie front santana 82-85
co do dokonczenia projektu to kwestia wnętrza.ale i tak bede ją robil i dlubal cale zycie
nie udalo mi sie nabyc srodka beżowego sztuczna skora oryginalna. wiec zbieram dziegi na obszycie calosci w srodku procz kokpitu lub jego polowy) a jak w tym czasie znajde tapicerke do b2 w super stanie to wiadome kupie.
z *#cenzura#* co zostalo mi w sancie to.
Klima- kompresor rozbiore powymieniam uszczelki i sprawce te magnetyczne dziadostwo. ogolnie dzialal ale jak wszystko rozbieram to wszystko uszczeleczki czekają na zalozenie do wezy:)
Tempomat- mam tu problem maly. moge zrobic prowizore zeby dzialal. ale chce wszystko fabrycznie. wiec musze dowiedziec sie gdzie idzie przewod + z czujnika 5biegu i jeszcze 2 kabelki i jedna wsowka.
pobawic sie w chromowanie silnika.
zabudowac chlodnice wody
wbudowac soczewki w lampy
kupic lusterka elektryczne
dotoczyc pierscienie do gwintow. juz tokaza zorganizowalem tylko material musze kupic.
znalesc przyczyne nie pokazuje mi temperatury w zegarach. czujnik albo w zegarach to uzwojenie sie spalilo.
zbierznosc ustawic
kupic 2 oponki 195 45 15
kupic nowy oryg. wydech od 2,23 od kolektora do koncowego
listwy przykleic na drzwi z chromikiem
krokowca wymienic.
czujnik niezapietych pasow podlaczyc
to chyba mniejwiecej wszystko.
a ze zrobionych rzeczy ostatnio:
elektryka 4xszyba
szyber elek
pociągnieta elektryka do lusterek
podswietlenie daszka przeciwslonecznego
centralny zamek 4drzwi , klapa tylna i wlew paliwa
klakson 2 tonowy USA
obrysy w kierunkach
zamocowanie przetwornic xenonowych
dolot zimnego powietrza
czasowy wylacznik wewnętrznego swiatelka + swiatelka dla tylnych pasazerow.
zalozenie 2 oponek 195 45 15
i ogolny pożądek i ład z kablami wewnątrz
pozdro
[ Dodano: Sro Wrz 05, 2007 16:41 ]
pobawilem sie ostatnio kabelkami: tempomat uruchomiłem, musze jeszcze sprawdzic szczelnosc zaworkow przy pedalach ktore napowietrzają tempomat. ale ogolnie działa
pierscienie na gwinty toczą sie
walka trwa
[ Dodano: Sob Wrz 29, 2007 12:19 ]
dorwałem po dlugim okresie oczekiwania nie dopozyskania stuff vw quantum 82-85r.
kierunki z odblaskami
lampy po 2 na strone z ramką mocującą
grill przedluzony i poszerzony.
zderzak przod z miejscem na usa tablice z dwoma paskami chorm sredni stan paskow
zderzak tyl 2 paski chrom. oczywiscie zderzaki wąskie
i dodatkowo listwa zasłaniająca szpare miedzy zderzakiem a samochodem oryginalna vw
[ Dodano: Nie Paź 21, 2007 12:16 ]
zrobilem malą przymiarke z soczewką w lampie.
i nowe *#cenzura#* bede wstawial,
MFA amerykanskie
czyli jeden z pierwszych komputerów pokładowych stosowany w VAG od 1988r.
na wyswietlaczu funkcje :
aktualny czas
dystans dzienny
czas podróży
ilość chwilowa/średnia spalanego paliwa
średnia prędkość
temperatura oleju
temperatura powietrza w farenhaitach
walka trwa
pozdro
[ Dodano: Sob Sie 04, 2007 11:45 ]
jakos przypomina samochod, bardziej jeep centralny zamek,elektryka szyb dziala
walka trwa
[ Dodano: Wto Sie 14, 2007 17:21 ]
tutaj krociutki filmik jak to sie porusza, wydech zmontowany na sztuke zeby sasiadce nie urwac glowy:) w tym czasie zbieram na nowy.dlatego tak pierdzi
[ Dodano: Pon Sie 20, 2007 17:29 ]
trzeba walnąc rozpiske co i jak wyglada u mnie
nabylem atrape z santany 82 rok stary typ mam do tego nowki nigdy nie uzywane oryg. kierunki helli i jeszcze lampy musze nabyc i bedzie front santana 82-85
co do dokonczenia projektu to kwestia wnętrza.ale i tak bede ją robil i dlubal cale zycie
nie udalo mi sie nabyc srodka beżowego sztuczna skora oryginalna. wiec zbieram dziegi na obszycie calosci w srodku procz kokpitu lub jego polowy) a jak w tym czasie znajde tapicerke do b2 w super stanie to wiadome kupie.
z *#cenzura#* co zostalo mi w sancie to.
Klima- kompresor rozbiore powymieniam uszczelki i sprawce te magnetyczne dziadostwo. ogolnie dzialal ale jak wszystko rozbieram to wszystko uszczeleczki czekają na zalozenie do wezy:)
Tempomat- mam tu problem maly. moge zrobic prowizore zeby dzialal. ale chce wszystko fabrycznie. wiec musze dowiedziec sie gdzie idzie przewod + z czujnika 5biegu i jeszcze 2 kabelki i jedna wsowka.
pobawic sie w chromowanie silnika.
zabudowac chlodnice wody
wbudowac soczewki w lampy
kupic lusterka elektryczne
dotoczyc pierscienie do gwintow. juz tokaza zorganizowalem tylko material musze kupic.
znalesc przyczyne nie pokazuje mi temperatury w zegarach. czujnik albo w zegarach to uzwojenie sie spalilo.
zbierznosc ustawic
kupic 2 oponki 195 45 15
kupic nowy oryg. wydech od 2,23 od kolektora do koncowego
listwy przykleic na drzwi z chromikiem
krokowca wymienic.
czujnik niezapietych pasow podlaczyc
to chyba mniejwiecej wszystko.
a ze zrobionych rzeczy ostatnio:
elektryka 4xszyba
szyber elek
pociągnieta elektryka do lusterek
podswietlenie daszka przeciwslonecznego
centralny zamek 4drzwi , klapa tylna i wlew paliwa
klakson 2 tonowy USA
obrysy w kierunkach
zamocowanie przetwornic xenonowych
dolot zimnego powietrza
czasowy wylacznik wewnętrznego swiatelka + swiatelka dla tylnych pasazerow.
zalozenie 2 oponek 195 45 15
i ogolny pożądek i ład z kablami wewnątrz
pozdro
[ Dodano: Sro Wrz 05, 2007 16:41 ]
pobawilem sie ostatnio kabelkami: tempomat uruchomiłem, musze jeszcze sprawdzic szczelnosc zaworkow przy pedalach ktore napowietrzają tempomat. ale ogolnie działa
pierscienie na gwinty toczą sie
walka trwa
[ Dodano: Sob Wrz 29, 2007 12:19 ]
dorwałem po dlugim okresie oczekiwania nie dopozyskania stuff vw quantum 82-85r.
kierunki z odblaskami
lampy po 2 na strone z ramką mocującą
grill przedluzony i poszerzony.
zderzak przod z miejscem na usa tablice z dwoma paskami chorm sredni stan paskow
zderzak tyl 2 paski chrom. oczywiscie zderzaki wąskie
i dodatkowo listwa zasłaniająca szpare miedzy zderzakiem a samochodem oryginalna vw
[ Dodano: Nie Paź 21, 2007 12:16 ]
zrobilem malą przymiarke z soczewką w lampie.
i nowe *#cenzura#* bede wstawial,
MFA amerykanskie
czyli jeden z pierwszych komputerów pokładowych stosowany w VAG od 1988r.
na wyswietlaczu funkcje :
aktualny czas
dystans dzienny
czas podróży
ilość chwilowa/średnia spalanego paliwa
średnia prędkość
temperatura oleju
temperatura powietrza w farenhaitach
walka trwa
Ostatnio zmieniony sob sie 04, 2007 11:43 przez skopek, łącznie zmieniany 2 razy.
- -Jeloniusz-
- Mały gagatek