problem z uruchomieniem cieplego silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z uruchomieniem cieplego silnika
witam. mam passata b4 1,9 tdi. 110 ps, o przebiegu 110 km . problem polega na tym, ze:
gdy auto jest zimne, pali bez problemu, ale gdy juz go odpale i zgasze to.. juz jest taki problem ze zeby go ponownie odpalic to juz musze krecic rozrusznikiem okolo 5 sekund. zapowietrzenie ukladu paliwowego wykluczam poniewaz jak pisalem, zimny pali odrazu. pozatym popuszczalem sruby na wtryskiwaczach i gdy krece rozrusznikiem to paliwo pojawia sie tam odrazu. wymieniony filtr paliwa tez nie pomogl. byc moze jakis czujnik jest uszkodzony? moze ktos moze mi pomoc? jakas rada, co sprawdzic, co ewentualnie moze byc przyczyna. dziekuje.
gdy auto jest zimne, pali bez problemu, ale gdy juz go odpale i zgasze to.. juz jest taki problem ze zeby go ponownie odpalic to juz musze krecic rozrusznikiem okolo 5 sekund. zapowietrzenie ukladu paliwowego wykluczam poniewaz jak pisalem, zimny pali odrazu. pozatym popuszczalem sruby na wtryskiwaczach i gdy krece rozrusznikiem to paliwo pojawia sie tam odrazu. wymieniony filtr paliwa tez nie pomogl. byc moze jakis czujnik jest uszkodzony? moze ktos moze mi pomoc? jakas rada, co sprawdzic, co ewentualnie moze byc przyczyna. dziekuje.
ja przepraszam za glupie pytanie, i wiem ze nie powinienem pytac o to zalogi tej strony, ale odwaze sie i spytam czy ten czujnik jest gdzies przy pompie wtryskowej???? pytam, zebym wiedzial gdzie go szukac!!
[ Dodano: 15 Lip 2007 23:20 ]
no wlasnie ze kontrolka zapali sie i po chwili zgasnie.. wiec swiece zarowe raczej sa ok...
[ Dodano: 15 Lip 2007 23:20 ]
no wlasnie ze kontrolka zapali sie i po chwili zgasnie.. wiec swiece zarowe raczej sa ok...
może nie mrugaćmular pisze:DAMCIO151 a nie mrugala by mu kontrolka swiec zarowych?
93003 pisze:ja przepraszam za glupie pytanie, i wiem ze nie powinienem pytac o to zalogi tej strony,
jest w nastawnikuczy ten czujnik jest gdzies przy pompie wtryskowej???
[ Dodano: Nie Lip 15, 2007 23:22 ]
świece żarowe w tych temp nie są nawet załączaneno wlasnie ze kontrolka zapali sie i po chwili zgasnie.. wiec swiece zarowe raczej sa ok...
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 23:21 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
http://images27.fotosik.pl/26/33654393f444069bmed.jpgdamcio151 pisze:nastawnik jest na pompie ...... taka puszka z dużą wtyczkąa ten caly nastawnik?? jest przy pompie czy musze go szukac gdzies indziej??
ale na początek odłącz wtyczkę od czujnika temp cieczy chłodzącej , może to jego wina , zobacz jak będzie na rozgrzanym silniku
mozna na podstawie tego zdjecia okreslic dokladniej gdzie jest ten nastawnik? jhak on wyglada???
to jest nastawnik ..... ta pucha cała , z czarną wtyczką ...... zobacz najpierw co z czujnikiem temp cieczy chłodzącej .... wiesz gdzie się znajduje93003 pisze:mozna na podstawie tego zdjecia okreslic dokladniej gdzie jest ten nastawnik? jhak on wyglada???
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 23:32 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
kupilem przed 3 dniami z austrii no i od poczatku mam z tym problem.. od 3 dnimular pisze:A auto kupiles teraz czy dlugo go masz tylko teraz to ci sie tak robi.I czy kontrolka od swiec zarowych nigdy nie mrugala podczas jazdy?
[ Dodano: 15 Lip 2007 23:34 ]
http://images28.fotosik.pl/26/10a98941e4a4ee59med.jpg tutaj??damcio151 pisze:to jest nastawnik ..... ta pucha cała , z czarną wtyczką ...... zobacz najpierw co z czujnikiem temp cieczy chłodzącej .... wiesz gdzie się znajduje93003 pisze:mozna na podstawie tego zdjecia okreslic dokladniej gdzie jest ten nastawnik? jhak on wyglada???