[MK3] różnice w silnikach 1.4 (75) a 1.6 (75)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Nie meczy się chyba że to jednopunkt wtedy się zgodzą poza tym do 100 zostaje z tyłu sprawdzaliśmy to i nie ma poruwnania. Mówie o zwykłym bez tuningu.replay pisze:TUTENHAMON pisze:1.6 zostaje z tyłu bez problemu..
hahaha rozbawiles mnie
1. Nie zostaje z tylu bez problemu bo osiagi sa bardzo porownywalne.. nawet minimalnie na korzysc 1.6. Jak bys puscil 1.6 i wersje GTI wtedy moznaby powiedziec ze 1.6 zostaje z tyłu bez problemu
2. Jak to juz wiele osob zauwazylo 1.4 dostaje moment przy znacznie wyzszych obrotach niz 1.6
3. Jak ostatni kolega slusznie zauważył ( nawet testował w Niemchach na autobanie) przy wyzszych predkosciach 1.4 sie meczy.
Jedyna zalezta 1.4 16V to ze pewno pali ciut mniej niz 1.6 choc i na ten temat zdania sa podzielone
TUTENHAMON
TUTENHAMON pisze:replay pisze:Nie meczy się chyba że to jednopunkt wtedy się zgodzą poza tym do 100 zostaje z tyłu sprawdzaliśmy to i nie ma poruwnania. Mówie o zwykłym bez tuningu.TUTENHAMON pisze:1.6 zostaje z tyłu bez problemu..
Ja tez testowalem.. z ta drobna rożnicą ze Golf2 1.6 8V vs. Fabia 1.4 16V i Golf 4 1.4 16V... z tym ze mam ta przewage ze 2-ki sa znacznie lżejsze niż czwóreczki.
A inna sprawa silnik silnikowi nie jest równy... jak jeden albo drugi bedzie stary hebel to wiadomo nie ma szans
Życie zaczyna się po ... wyżej momentu obrotowego
- TUTENHAMON
- TUTENHAMON