Witam serdecznie
Wracam dziś po pracy samochodem, zatrzymuje się przed domem z myślą o sprawdzeniu czy wentylator działa... nosiłem się z takim zamiarem od dawna, bo jakoś dziwnie samochód nagrzewa się zawsze do takiego momentu że wskazówka na wskaźniku temp. nie przekracza nigdy środkowej kreski - otwieram maskę a wentylator stoi - obroty równe i nagle ni stąd ni zowąd obroty rosną - tak jakby pod wpływem wiatru ?
Sam już nie wiem - znajomy mechanik oglądał gaźnik i uszczelka wygląda na dobrą - ruszał nim we wszystkie strony i obroty rosły tylko nieznacznie - wg niego w normie.
Czyżby to jakiś przewód ? Samochód jak jedzie - to jedzie żadnych dziwnych oznak - wszystko równiutko i stabilnie.... tylko rano jak jest zimny to jeżeli go nie przegazuje to gaśnie...
Może ktoś ma jakiś pomysł ?
Pozdrawiam serdecznie
Dziwna reakcja na podniesienie klapy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mpendzik pisze:ruszał nim we wszystkie strony i obroty rosły tylko nieznacznie
wg mnie nie powinny sie zmieniac. Zrob dobry test i na pracujacym silniku popsikaj podstawe gaznika dezodorantem ruszajac nim, jezeli obroty wzrtosna, to masz diurawa podstwe.
tzn jak dodasz gaz, czy musisz trzymac noge na gazie zeby nie zgasl az sie rozgrzeje ?mpendzik pisze:tylko rano jak jest zimny to jeżeli go nie przegazuje to gaśnie...
Nie , wystarczy że depnę troszkę i puszczam gaz- zrobię tak ze dwa razy i już później pracuje w miarę stabilnie... nie resetowałem jeszcze kompa, ale trochę sie obawiam, że po resecie to już zupełnie zgłupieje 
Pozdrawiam i dziękuje za porady
P.S.
W którym miejscu jest ten czujnik ssania - to ta wtyczka druga od góry po lewej stronie gaźnika jak się patrzy na gaźnik z przodu ?
Samochód to Golf II 1,6 PN KAT... 91r.
Czy zna ktoś może mechanika z okolic Kielc ?? takiego co by sie orientował w sprawie gaźników - bo ja szukałem i lipa...
jeszcze raz Pozdrawiam
Pozdrawiam i dziękuje za porady
P.S.
W którym miejscu jest ten czujnik ssania - to ta wtyczka druga od góry po lewej stronie gaźnika jak się patrzy na gaźnik z przodu ?
Samochód to Golf II 1,6 PN KAT... 91r.
Czy zna ktoś może mechanika z okolic Kielc ?? takiego co by sie orientował w sprawie gaźników - bo ja szukałem i lipa...
jeszcze raz Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 09:38 przez mpendzik, łącznie zmieniany 1 raz.