Pluje olejem z korka wlewu oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pluje olejem z korka wlewu oleju
Witam
Jak odkrecilem wlew to az na koszulce mam plamy. Dodam ze przedtem raczej tego nie mialem. Przedmuchów z bagnetu nie ma a kompresja byla badana pare miech temu i byla 34,32,32,31 , wiec raczej ok.
Mechanik powiedzial mi ze to są gniazda zaworów. I ze niemam sie tym az tak przejmowac chyba ze bedzie slychac metaliczny dzwiek.
Co o tym sądzicie?
Jak odkrecilem wlew to az na koszulce mam plamy. Dodam ze przedtem raczej tego nie mialem. Przedmuchów z bagnetu nie ma a kompresja byla badana pare miech temu i byla 34,32,32,31 , wiec raczej ok.
Mechanik powiedzial mi ze to są gniazda zaworów. I ze niemam sie tym az tak przejmowac chyba ze bedzie slychac metaliczny dzwiek.
Co o tym sądzicie?
-
- Gadatliwa bestia
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ktos kiedys napisal ze jak pryska olejem (ale oczywiscie nie do przesady) to dobry znak, poniwaz wiesz ze jest olej w silniku i ze pompa olejowa wytwarza cisnienie...ale tak jak mowilem zeby nie do przesady z tym pryskaniem,
no i najwazniejsze zeby nie dymilo z pod korka wlewu
[ Dodano: 12 Lip 2007 21:04 ]
no i najwazniejsze zeby nie dymilo z pod korka wlewu
[ Dodano: 12 Lip 2007 21:04 ]
Adamm pisze:nie polecam dolewac oleju na pracujacym silniku
Pozdrawiam Bizak
chyba kolegom chodziło o to zeby caly olejek nie wyladowal na koszulce.BENITO pisze:Nie powinno się tego robić w żadnym dieslu. Przecież ten olej jest dla silnika cholernie zimny.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
u mojego ojca jest tak ze mozesz nos przytknac do odkreconego korka wlewu oleju i nawet Ci nie chlapnie... 190 tys. km zrobione.;]
a silnik fiatoski ;] jtd
nie mozna lac zimngo oleju bo glowica moze peknac... to samo z zimna woda do chlodniy... ale duzozadiej..
a silnik fiatoski ;] jtd
nie mozna lac zimngo oleju bo glowica moze peknac... to samo z zimna woda do chlodniy... ale duzozadiej..
Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 17:18 przez SkinnerPL, łącznie zmieniany 1 raz.
to ja juz nie mam pojecia , piszecie ze nie powinno sie dolewac oleju na rozgrzany silnik , a niedawno dolewalem xeramica(srodek tworzacy powloke cermiczna na tlokach ) i tam wlasnie na instrukcjii pisalo zeby tylko i wylacznie to dolewac na rogrzany silnik . Przed tym procederem po odkreceniu wlewu oleju nawet kropelki mi nie prysnelo przy przylozeniu na reke a teraz az musialem umyc twarz czym to moze byc spowodowane mial juz ktos moze taki przypadek?