powiem tak, miałem w mk3 na przodzie infinity reference 165mm dwódrożne współosiowe, a na tyle Xplody trójdrożne współosiowe, różnica w czystości dźwięku była niesamowita!! naprawde wtedy usłyszałem co oznacza firma JBL/Infinity/Harman. Potem dołożyłem głośnik basowy JBL GTO1002 i wzmacniacz JBL GTO 2040. teraz w mk4 mam te same infinity do tego harmany i ten sam wzmacniacz z głośnikiem basowym. Kumpel co miał sprzęt podobnych parametrów ale firmy nie tak renomowanej i niestety różnica była znaczna, jak i w faktycznej głośności jak i w czystości dźwięku.
Może lepiej zainwestować w dobre głośniki, a o basie pomyśleć później? JBL współosiowe o mocy 50W RMS kosztują ok. 240 zł, systemowe oczywiście sporo droższe są.
POZDRAWIAM
Oto moja propozycja prosze o ocenę
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
" linia GTO to limitowana seria, wypuślili ją na 60-lecie marki"
PIWU ty se jaja robisz z kolegi ,czy tak serio?
GTO to podstawowa linia JBLa składana w Chinach . Grajace JBLe zaczynają się dopiero od serii GTI ,a wszystko "poniżej " gra jak padaka .
Dla kolegi suaweq zacznij od poczytania paru postów na tym forum CA . Jeśli już chcesz dołożyć kasy ,to może napisz ile tego masz do wydania .Nie zapomnij o "zrobieniu" drzwi i dystansach z MDFu(ok 200zł) ,bo bez tego ani rusz i kablach (ok 70zł).
PIWU ty se jaja robisz z kolegi ,czy tak serio?
GTO to podstawowa linia JBLa składana w Chinach . Grajace JBLe zaczynają się dopiero od serii GTI ,a wszystko "poniżej " gra jak padaka .
Dla kolegi suaweq zacznij od poczytania paru postów na tym forum CA . Jeśli już chcesz dołożyć kasy ,to może napisz ile tego masz do wydania .Nie zapomnij o "zrobieniu" drzwi i dystansach z MDFu(ok 200zł) ,bo bez tego ani rusz i kablach (ok 70zł).
" + syczki i jakas tam zwrotnica" podstawowy błąd ,bo traktujesz najwazniejszy element "po macoszemu" .
Kup (jeśli to ma zagrać pod radiem ) PBs6c lub Helix blue 62 (ceny ok 300zł,jak zamówisz PB z powe.pl to dostaniesz dystanse za 1zł) .
Jeśli chcesz "powera" ,to polecam suba PB M10(350zł+ sam robisz budę lub kupujesz) i do tego Monacora 1502(350zł) .
Kup (jeśli to ma zagrać pod radiem ) PBs6c lub Helix blue 62 (ceny ok 300zł,jak zamówisz PB z powe.pl to dostaniesz dystanse za 1zł) .
Jeśli chcesz "powera" ,to polecam suba PB M10(350zł+ sam robisz budę lub kupujesz) i do tego Monacora 1502(350zł) .
Widać, że kolega osłuchany nie jest. Jak słyszał 2 gnioty to co się dziwić, że takie głupoty pisze .Piwu pisze:miałem w mk3 na przodzie infinity reference 165mm dwódrożne współosiowe, a na tyle Xplody trójdrożne współosiowe, różnica w czystości dźwięku była niesamowita!!
Dystanse stosuje się nie daje się po to, żeby się głośnik zmieści tylko żeby był na sztywno przymocowany do drzwi ...Piwu pisze:to czy będą dystanse potrzebne, to musisz sprawdzić po zakupie... moje infinity mieściły się bez dystansów
…dobre ...Piwu pisze:GTO to limitowana seria
Rada ogólna - jak się doradza do trzeba mieć jakieś pojęcie o czym się mówi a nie pisać takie bzdurrrrrrry .
...chyba w Burkina Faso .suaweq pisze:ZNANA I CENIONA OD LAT FIRMA PEIYING
Dobry wybór, tylko nie zapomnij o drzwiach (dystans + wygłuszenie).suaweq pisze:na przód Powerbass s-6c
Powerbass s-10 - Ok. Kabelki - komplet Dietz'a proponuje.
Co do wzmaka - a na jakąś grającą używkę byś się nie dał namówić ?
Pozdr .
:bylo: :bajer: