kable do tuby i wzmacniacza ;/

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

kable do tuby i wzmacniacza ;/

Post autor: CIENKII » czw lip 12, 2007 14:56

witam . . . posiadam tube jbl ctx 3000 i nie wiem dlaczego wszyscy mowia , pisza ze ma tam byc kabel 2,5 a najlepiej 3 . . jezeli fabrycznie tuba w srodq od terminala do glosnika jest takie cieniutkie g. . .wno :panna: ??to chyba nie bedzie roznicy jak dam kabel 3mm albo taki sam jak jest w srodQQ . . .

drugie pytanie to jakiej srednicy kabel do wzmacniacza Magnat Classic 360 . . . z gory dzieQQje

Awatar użytkownika
Piwu
Forum Master
Forum Master

Post autor: Piwu » czw lip 12, 2007 15:45

do wzmacniacza pociągnij kabel min 6mm minus też lepiej pociągnij od akumulatora, bo możesz mieć trzaski jak minus pociągniesz z budy (kumpel tak miał w corsie). Do mojego JBL 1002 mam pociągnięty kabel 3mm do samego głośnika, ale lepiej pociągnij grubszy kabelek mimo to, że w środku masz taki cienki.

Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: CIENKII » czw lip 12, 2007 16:53

jak narazie to pociągnełem do tuby 3mm i ten mały cieniutki ,,kabel'' wymenilem tez na 3mm . . . a do wzmachola zrobie tak jak mowisz 6mm. . . tylko własnie troche bedzie mnie kosztowac taki kabel . . widzialem metr za 7zl ;/ a trzeba bedzie pare metrów w jedną i druga ;/

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » czw lip 12, 2007 16:59

cienki500 pisze:tylko własnie troche bedzie mnie kosztowac taki kabel . . widzialem metr za 7zl ;/ a trzeba bedzie pare metrów w jedną i druga ;/
jesli chcesz aby nie bylo zadnych nie pozadanych skutków stylu wyłączanie sie wzmaka przy glosnym sluchaniu muzyki(gdzie jest duze zapotrzebowanie na prad) to musisz zainwestowac :bajer:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: CIENKII » sob lip 14, 2007 11:24

no trodno jak sie bawic to sie bawic :D:D:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”