Halogeny przednie - instalacja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Halogeny przednie - instalacja

Post autor: mar_tec » śr maja 18, 2005 08:01

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc w montażu przednich halogenów?
Co jest potrzebne i jak to wszystko podłączyć?
Czy jest potrzebny jakiś przekąźnik - jezeli tak to jaki i jak go podłączyć?
Czy wystarczy tylko pociągnąc kabelki od akumulatora?
Proszę o wszystkie cenne porady i uwagi.
Ostatnio zmieniony ndz maja 04, 2008 18:45 przez mar_tec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » śr maja 18, 2005 08:54

Ci chodzi o te w grilu czy zderzaku. Te w zderzaku mają wyprowadzoną kostkę pod zbiornikiem wyrównawczym, a te w grilu podłącza się do długich przy lampach.

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » śr maja 18, 2005 08:59

dokładniej to chodzi mi o halogeny przednie przeciwmgielne montowane w zderzaku. Pod zbiornikiem wyrównawczym mam jakiś przekaźnik z podłączonymi kabelkami, nie wiem po co on tam jest. Gdzie mogę miec wtyczkę, kostkę do tych halogenów?

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » śr maja 18, 2005 09:31

Tam powinny być wtyczki w kolorach 1 czarna i 1 biała. Nie pamiętam dokładnie która jest od tego.

Awatar użytkownika
zielu
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: zielu » śr maja 18, 2005 13:05

jedna z tych pod zbiorniczkiem ma ksztal litery T, bodajrze biała i w niej idzie "prad" do halogenow...
zeby zamiontować halogeny potrzebujesz wzmocniena do nich do szerokiego zderzaka czy jakos tak... montujesz to puxniej halogeny... podałczasz do owej kostki i działają :D

Obrazek

artbu24
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: artbu24 » ndz maja 04, 2008 14:35

mam golfa II szukalem dzisiaj tych kostek znalazlem niby jakas czarna na jeden przewod a wchodza w nia 2 przewody, oraz druga czarna na dwa przewody tyle ze w jeden wchodza terz 2 a w drugi 1 prazowy. jest terz biala plaska w gumowej oslonie na 2 przwody i mam ja prawie kolo akumulatora poprzednie w wisza pod zbiornikiem .zastanawiam sie ktora wiec to bedzie od halogenow

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » ndz maja 04, 2008 21:49

Biała kostka pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest od halogenów, dwie czarne są od kierunków bocznych. Musisz przedłużyć instalację od tej białej kostki do zderzaka - ta biała kostka zasila dwa halogeny - lewy i prawy. Jeżeli masz golfa z nowym panelem bezpieczników, to zamiast jednego z nich masz taką wtyczke z biało-szarym kabelkiem - wypinasz tą wtyczke z panela, a w miejscu, gdzie ona byla wstawiasz przekaźnik. Nie wiem, jak jest w golfach ze starym panelem - pewnie też gdzieś trzeba przekaźnik wsadzić, ale ja nie wiem, gdzie. Do samego mechanicznego montażu potrzebujesz jeszcze uchwytów metalowych do halogenów, no i samych halogenów. Halogeny włącza się tym samym przyciskiem, co tylne przeciwmgielne - pierwsza pozycja włącza tylko przednie halogeny, na drugiej świecą przednie haslogeny i tylne przeciwmgielne.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”