Czy jest ktoś w stanie mi pomóc w montażu przednich halogenów?
Co jest potrzebne i jak to wszystko podłączyć?
Czy jest potrzebny jakiś przekąźnik - jezeli tak to jaki i jak go podłączyć?
Czy wystarczy tylko pociągnąc kabelki od akumulatora?
Proszę o wszystkie cenne porady i uwagi.
Halogeny przednie - instalacja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Halogeny przednie - instalacja
Ostatnio zmieniony ndz maja 04, 2008 18:45 przez mar_tec, łącznie zmieniany 1 raz.
mam golfa II szukalem dzisiaj tych kostek znalazlem niby jakas czarna na jeden przewod a wchodza w nia 2 przewody, oraz druga czarna na dwa przewody tyle ze w jeden wchodza terz 2 a w drugi 1 prazowy. jest terz biala plaska w gumowej oslonie na 2 przwody i mam ja prawie kolo akumulatora poprzednie w wisza pod zbiornikiem .zastanawiam sie ktora wiec to bedzie od halogenow
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Biała kostka pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest od halogenów, dwie czarne są od kierunków bocznych. Musisz przedłużyć instalację od tej białej kostki do zderzaka - ta biała kostka zasila dwa halogeny - lewy i prawy. Jeżeli masz golfa z nowym panelem bezpieczników, to zamiast jednego z nich masz taką wtyczke z biało-szarym kabelkiem - wypinasz tą wtyczke z panela, a w miejscu, gdzie ona byla wstawiasz przekaźnik. Nie wiem, jak jest w golfach ze starym panelem - pewnie też gdzieś trzeba przekaźnik wsadzić, ale ja nie wiem, gdzie. Do samego mechanicznego montażu potrzebujesz jeszcze uchwytów metalowych do halogenów, no i samych halogenów. Halogeny włącza się tym samym przyciskiem, co tylne przeciwmgielne - pierwsza pozycja włącza tylko przednie halogeny, na drugiej świecą przednie haslogeny i tylne przeciwmgielne.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.