Moja siostra kupiła 3 tygodnie temu VW Polo 1,9 SDI z 2000 roku.
Niedawno jechałem tym autkiem i w czasie jazdy auto zgasło. Odpaliłem go i przez jakieś 2 godziny było ok. Od tego czasu auto gaśnie co jakis czas nie zależnie od prędkości, pogody itp.
Nie ma problemu z innymi urządzeniami tj. radio, światła, dmuchawa.
Czasami przy próbie ponownego odpalenia trzeba 2 a nawet 3 razy kręcić stacyjką.
Byłem u mechanika, który po podłaczeniu go do kompa zakomunikował, że jest coś nie tak z immobilizerem.
Czy może być inna jakaś przyczyna ??
Jaka jest możliwość wyłączenia immobilizera??
Problem z immobilizerem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jest możliwość , ale ja przyjrzałbym się wszystkim ścieżką wewnątrz sterownika immo i posprawdzał czy nie ma zimnych lutów .kucyk80 pisze:Jaka jest możliwość wyłączenia immobilizera??
[ Dodano: Wto Lip 10, 2007 00:18 ]
kucyk80 pisze:Byłem u mechanika, który po podłaczeniu go do kompa zakomunikował, że jest coś nie tak z immobilizerem.
Jeżeli Vag-com powiedział immo , to jest to immokucyk80 pisze:Czy może być inna jakaś przyczyna ??
O ile sie nie myle immo potrzebne jest tylko do odpalenia. Cewka czyta po wlaczeniu zaplonu i albo jest zgoda, albo nie ma.
Jedz do jakiegos madrzejszego, ktory bedzie wiedzial tez co jest nie tak, a nie tylko "ze cos"kucyk80 pisze:Byłem u mechanika, który po podłaczeniu go do kompa zakomunikował, że jest coś nie tak z immobilizerem.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...