Wyciek płynu chłodzącego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wyciek płynu chłodzącego
Witam. Zlokalizowałem w swoim TD kilka problemów z układem chłodzenia.
Pierwsze co mnie zastanawia to to że temperatura silnika zadko dochodzi do środkowej kreski, a czytałem że przy niej ma właśnie oscylować.
Druga rzecz to ubytki płynu. Co 500km muszę dolać około 0.5L przy spokojnej jeździe a przy szybszej około litra. No i ostatnie co mnie niepokoi to wentylator który sie chyba nie włącza. Przy której kresce na wskaźniku powinien się on załączać? Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Pierwsze co mnie zastanawia to to że temperatura silnika zadko dochodzi do środkowej kreski, a czytałem że przy niej ma właśnie oscylować.
Druga rzecz to ubytki płynu. Co 500km muszę dolać około 0.5L przy spokojnej jeździe a przy szybszej około litra. No i ostatnie co mnie niepokoi to wentylator który sie chyba nie włącza. Przy której kresce na wskaźniku powinien się on załączać? Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.
treborrrrrr pisze:Przy której kresce na wskaźniku powinien się on załączać?
U mnie przy 90 stopniach się załącza, albo jak stoję na światłach, czy parkuje, a jak jadę to powietrze go chłodzi i jest wyłączony.
Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 13:50 przez TOMMy_VW, łącznie zmieniany 1 raz.
wymień termostattreborrrrrr pisze:Pierwsze co mnie zastanawia to to że temperatura silnika zadko dochodzi do środkowej kreski,
gdzieś jest wyciek ........ zobacz totreborrrrrr pisze:Druga rzecz to ubytki płynu. Co 500km muszę dolać około 0.5L przy spokojnej jeździe a przy szybszej około litra.
jak ma się włączyć , jak temp. nie osiąga 93 st.treborrrrrr pisze:No i ostatnie co mnie niepokoi to wentylator który sie chyba nie włącza.
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
A wie ktos jaka jest mniej wecej temperatura przy tych kreseczkach na wskaźniku?
[ Dodano: 10 Lip 2007 13:59 ]
Mam w sumie 3 wycieki!!! Boże.... Załączam zdjęcia. Wie ktoś jak sie dobrać do nagrzewnicy? Ten wichajster co otwiera gorące powietrze do kabiny jest mokry... Myślę że to własnie z nagrzewnicy. Mam nadzieję że nie trzeba demontować całej deski z kierownicą...????
[ Dodano: 10 Lip 2007 13:59 ]
Mam w sumie 3 wycieki!!! Boże.... Załączam zdjęcia. Wie ktoś jak sie dobrać do nagrzewnicy? Ten wichajster co otwiera gorące powietrze do kabiny jest mokry... Myślę że to własnie z nagrzewnicy. Mam nadzieję że nie trzeba demontować całej deski z kierownicą...????
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://vwgolf.pl/index.php?id=wymiananagrzewnicytreborrrrrr pisze:Wie ktoś jak sie dobrać do nagrzewnicy?
[ Dodano: Wto Lip 10, 2007 14:10 ]
taktreborrrrrr pisze:To napiszę inaczej. Czy powinien sie załączyć przy przedostatniej kresce?
To napiszę inaczej. Czy powinien sie załączyć przy przedostatniej kresce?
Przy przedostatniej kresce to musi działać!! Mi się załącza jak mam pionowo wskazówkę - to jest coś ponad 90 stopni.
Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 14:19 przez TOMMy_VW, łącznie zmieniany 1 raz.
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt: