WITAM
Posiadam golfa 2 1989r 1.8 na jednopunkcie 8 zaworowy. Problem polega na tym że czasami gdy jade auto traci moc tak jak by nie dostawało paliwa a gdy to się dzieje na wysokich obrotach to mało głową w szybe nie wale tak go zamula. Wymieniłem uszczelke pod wtryskiem bo była już zniszczona jednak to nie pomogło. Myzle że to może być wina pompy paliwa , auto ma już przejechane 260 000km pompa jest na zewnatrz zbiornika i przy przekręceniu kluczyka dosyć głośno chodzi. Jeżeli mielibyście jakies sugestie to prosze o pomoc.
Z góry dzieki za odpowiedz.
CHWILOWY BRAK MOCY (golfa muli)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Sebo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja miałem podobnie. Przejechałem jakieś 8 km i autko staje. Na wolnych obrotach ok, ale dodanie gazu nic nie daje
Nie moge ruszyć z pod świateł. Kompletne zdziwienie.
Na szczęście miałem opary gazu w butli udało mi sie przełączyć no i autko odżyło.
Okazało sie, że mały filterek benzyny (gaźnik) był tak zapaprany, że nie puszczał już paliwa. To co było w przewodach starczyło właśnie na te 8km.
Polecam wymiane filtra paliwa, ew sprawdzenie pompki przy baku.
W przypadku gaźnikowca filterek ok 5-6zeta. jaki jest przy wtrysku nie mam pojęcia.
Pozdr.

Nie moge ruszyć z pod świateł. Kompletne zdziwienie.
Na szczęście miałem opary gazu w butli udało mi sie przełączyć no i autko odżyło.
Okazało sie, że mały filterek benzyny (gaźnik) był tak zapaprany, że nie puszczał już paliwa. To co było w przewodach starczyło właśnie na te 8km.
Polecam wymiane filtra paliwa, ew sprawdzenie pompki przy baku.
W przypadku gaźnikowca filterek ok 5-6zeta. jaki jest przy wtrysku nie mam pojęcia.
Pozdr.
www.vwgolf-slask.info