Witam
Mam problem z nastepujacym bledem, poniewasz po usunieciu pojawia sie znowu kiedy troche pojezdze ,jest to ten blad 00625 Sygnał prędkości pojazdu .
Podczas dynamicznej diagnozy ,nie pokazywal predkosci pojazdu, wiem ze jest jakis czujnik na skrzyni ale dlaczego na liczniku predkosciomierz dziala ,a w vagu nie i wywala blad.
Czy przez to auto moze byc wolniejsze czy bie ma to znaczenia.
Prosze o jakas porade.
Blad 00625
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Blad 00625
sprawdz podczas jazdy czy ten bład sie pojawia,marcin3 pisze:Witam
Mam problem z nastepujacym bledem, poniewasz po usunieciu pojawia sie znowu kiedy troche pojezdze ,jest to ten blad 00625 Sygnał prędkości pojazdu .
Podczas dynamicznej diagnozy ,nie pokazywal predkosci pojazdu, wiem ze jest jakis czujnik na skrzyni ale dlaczego na liczniku predkosciomierz dziala ,a w vagu nie i wywala blad.
Czy przez to auto moze byc wolniejsze czy bie ma to znaczenia.
Prosze o jakas porade.
generalnie wystepuje on jak się diagnozuje auto na włączonym zapłonie. nie ma wplywu na predkosc pojazdu
www.vrservice.pl
Borys, No przecież powiedział że podczas jazdy pokazywał zero !!!
Generalnie ECU nie dostaje informacji z licznika o prędkości pojazdu. Sprawdź połączenia licznika i ECU. Z licznika wychodzi to z pinu 7. NA który pin sterownika wchodzi nie wiem
Pozdro.
[ Dodano: Sob Wrz 22, 2007 20:04 ]
Generalnie ECU nie dostaje informacji z licznika o prędkości pojazdu. Sprawdź połączenia licznika i ECU. Z licznika wychodzi to z pinu 7. NA który pin sterownika wchodzi nie wiem
Pozdro.
[ Dodano: Sob Wrz 22, 2007 20:04 ]
totalne bzdury - wybaczBorys pisze:generalnie wystepuje on jak się diagnozuje auto na włączonym zapłonie. nie ma wplywu na predkosc pojazdu
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
- Paweł Marek
- V.I.P.
mam na schemacie że do pinu 43bigozz pisze:NA który pin sterownika wchodzi nie wiem
[ Dodano: Sob Wrz 22, 2007 8:23 pm ]
Nie mam dokładnego scheamtu do AFN, ale do innego typu silnika widzę, że rozgałęzienie sygnału czujnika prędkości na licznik i na ECU znajduje się nad skrzynką bezpieczników (jakieś łącze bocznikowe to się zwie). Tu może być problem z niełączeniem.
Ostatnio zmieniony sob wrz 22, 2007 20:25 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.