Denerwujący problemik po nocy przy"PN"

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Denerwujący problemik po nocy przy"PN"

Post autor: Szczepan » ndz lip 08, 2007 12:30

Witam wszystkich mam taki mały problemik posiadam PN-ke pod machą :) no i mam pytanko wsiadam z ranka do autka i odpalam i zaraz gaśnie odpalam go znów i trzymam gaz nogą na równych obrotach i lekko popuszczam i czuje pod nogą jak pedał gazu sie cofa i tzyma obroty póżniej znów pusza i dalej trzymam nogą żeby nie zgasł później gaz znów za chwile sie cofa i trzyma to wtedy lekko popuszczam noge i trzyma sie musze z 4 minuty odczekać i "normalnie już chodzi" bo jak dam gaz to zgaśnie albo jak rusze odrazu to będzie szarpał i gas dziwne już nie wiem co to jest może krokowiec kto wie o co chodzi bo już nie wiem co robić rok temu byłem u mechanora coś pogrzebał i tak nie było teraz minął rok i od niedawno znóe ten sam problem wreście chciał bym go rozwiązać z pomocą waszą :food: tylko tak po nocy jest ale w dzień to normalnie żadko sie zdaża żeby w dzień tak było(nie posiadam LPG) samochodzik super sie sprawuje daj BOŻE żeby tak zawsze dobrze działał
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 12:32 przez Szczepan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » ndz lip 08, 2007 12:52

Sprawdź czujniki temperatury, zwłaszcza ten na wyjściu z głowicy

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Szczepan » ndz lip 08, 2007 13:09

Chyba to nie czujnik bo dziwnie pedał gazu rusza sie ta membranka chyba od podciśnienia jest przy tym księzycu od linki gazu porusza nim właśnie jak ten trzpień wyjdzie to trzyma ale jak dam lekko gazu to chowa sie i gaśnie ale nie wiem czy to jest problemem miał może ktoś podobną sytuacje

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » ndz lip 08, 2007 13:36

A ja ci móie że czujnik! lepiej sprawdź! miałem kiedyś PN i cos takiego też miałem, nastawnik porzepustnicy chcial ją przymknąć bo "myślał" że silnik jest nagrzany a powinien chodzić na ssaniu

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Szczepan » ndz lip 08, 2007 13:41

A który czujnik ten niebieski czy czarny co są obok siebie czy jeszcze jest jakiś ???a i jak go najlepiej sprawdzić, bo czarny to jest od wskaznika na desce rodzielczej to pewnie niebieski dobrze bo może jeszcze jest jakiś czujnik o którym nie wiem :crazy:
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 13:44 przez Szczepan, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » ndz lip 08, 2007 15:47

Jest jeszcze na kolektorze

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Szczepan » ndz lip 08, 2007 17:15

o tym na kolektorze czujniku to nie wiedziałem spoko sprawdze to oby to była wina tego czujnika a za co on jest odpowiedzialny czy on daje info do sterownika o zimnym silniku??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”