Problem z silnikiem 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

packu 22
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z silnikiem 1.8

Post autor: packu 22 » sob lip 07, 2007 15:04

Witam wszystkich!!!!
Mam problem z silnikiem 1.8 benzyna nie znam oznaczeń ale jest z roku 92 na jednopunktowym wtrysku ma przejechane 180 tyś.
- jak go odpalam to kopci mi na biało ale nie zawsze
- na wolnych obrotach chodzi równo ale jest moment w którym słychać taka pojedyncza przerwę w jego pracy( szczególnie słychać to jak sie stoi od strony tłumika takie "parskniecie")
- szarpie nim przy dodawaniu gazu i jak sie jedzie tez np: 60km/h na trójce bez przyśpieszania ani odpuszczania gazu
- jak jest wilgotno na dworze przy odpalaniu tez nim szarpie
Nie mam już pomysłu co z tym wszystkim robić nadmienie że wymieniłem w nim już wszystkie filtry, świece, rurki od podciśnienia bo łapał lewe powietrze i podstawę tą gumowa gaźnika mechanik ustawiał mi zapłon ale na słuch sprawdzałem czy niema przebicia na kablach kable są ok
Poradźcie coś proszę !!!

packu22

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dzaba83 » sob lip 07, 2007 15:55

a w jakim stanie jest kopułka i palec ??
jesli wina tkwi w ukladzie zaplonowym to sama wymiana swiec czasami nie pomorze najlepiej odrazu wymieinic kabelki , palec i kopułke Polecam zestawik firmy BERU 160 zł z przesyłka na allegro

a jesli kabelki wymieniales i masz jamiory to one lubia sie psuc nawet jak sa nowe

posłużę Vagiem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”