Problem z układem chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z układem chłodzenia
Witam.
Mój problem z układem chłodzenia polega na tym, że wentylator w moim golfie nie włącza się, nawet przy wysokiej temperaturze. Sprawdziłem wentylator, zwierając mu styki - działa. Czy to może być kwestia termowyłącznika przy chłodnicy, a może to co innego?
Czy ktoś z forumowiczów zna dobry sklep w Warszawie lub Piasecznie k. W-wy z częściami zamiennymi do VW Golfa II? A może jakiś sklep internetowy z częściami?
I jeszcze jedno pytanko: ponieważ na forum w kwestii układu chłodzenia wszyscy operują stopniami celsjusza, czy ktoś może mnie oświecić, jak czytać podziałkę w golfach, gdzie nie ma skalowania w stopniach C? U mnie w golfie przynajmniej mam tylko podział wskaźnika temp. na 5 kresek.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Mój problem z układem chłodzenia polega na tym, że wentylator w moim golfie nie włącza się, nawet przy wysokiej temperaturze. Sprawdziłem wentylator, zwierając mu styki - działa. Czy to może być kwestia termowyłącznika przy chłodnicy, a może to co innego?
Czy ktoś z forumowiczów zna dobry sklep w Warszawie lub Piasecznie k. W-wy z częściami zamiennymi do VW Golfa II? A może jakiś sklep internetowy z częściami?
I jeszcze jedno pytanko: ponieważ na forum w kwestii układu chłodzenia wszyscy operują stopniami celsjusza, czy ktoś może mnie oświecić, jak czytać podziałkę w golfach, gdzie nie ma skalowania w stopniach C? U mnie w golfie przynajmniej mam tylko podział wskaźnika temp. na 5 kresek.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Ostatnio zmieniony sob lip 07, 2007 13:32 przez lando_c, łącznie zmieniany 1 raz.
A orientujesz się może czy ma to jakieś znaczenie, przy kupowaniu wyłącznika termicznego? Pytam, bo w necie znalazłem włączniki właśnie na 87/95 jak i na 91/102 i nie wiem, czy to kwestia mojego wyboru (jeśli chcę żeby mi się wentyl włączał na niższej temp. to kupuję ten 87/95), czy trzeba to dobrać do modelu/rocznika.toffic pisze:Niekoniecznie, w większości tak jest ale są i inne. Ja mam 87/95Dzaba83 pisze:jesli 2 biegowy wentyl to 1 bieg wlancza sie przy 95 natomiast 2 przy 105
Czy ktoś miał do czynienia z firmami HP i FEBI? Znalazłem części tych dwóch producentów i FEBI jest 2xdroższe od HP. Czy przekłada się to na jakość części?
Jak termostat dupnięty to może wymieniać do śmierci....Hmm, czujnik temperatury, znaczy ten termo włącznik przy chłodnicy wymienin, wtedy się powinien załączać.
Ostatnio zmieniony sob lip 07, 2007 22:15 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
HP jest tanią firmą, ale niekoniecznie dobrą. Kupiłem czujnik temperatury i zawyża skubaniec. Jeśli kupisz taki termowyłącznik może włączać wiatrak w złym momencie.lando_c pisze:Czy ktoś miał do czynienia z firmami HP i FEBI? Znalazłem części tych dwóch producentów i FEBI jest 2xdroższe od HP. Czy przekłada się to na jakość części?