Szybka licznika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Szybka licznika

Post autor: Lukasz_mk2 » pt lip 06, 2007 21:51

Mam pytanko mam licznik z zegarem zamiast obrotomierza i kupiłem zegary z obrotkiem ale nie maja szybki, jakim sposobem odkleić szybkę od mojego starego licznika żebym mógł go wsadzić do nowego??

Wypij
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Wypij » pt lip 06, 2007 22:24

Ta szybka nie jest wklejona tylko podłożona pod czarną ramkę. Po wyjęciu zegarów zobaczysz z tyłu śrubki, które trzeba wykręcić. Po ich wykręceniu daje się zdjąć ramkę i szybkę.
edit: a może to były zatrzaski? nie pamiętam. Zrobiłem kilka zdjęć swoich zegarów, ale w większym negliżu :helm:
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 22:27 przez Wypij, łącznie zmieniany 2 razy.

greg

Post autor: greg » sob lip 07, 2007 08:27

tak jak Wypij, mówi - rozbierasz zegary - przekładasz przednią :bigok: część wraz z szybką i masz zrobione

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » sob lip 07, 2007 11:41

Dzięki za podpowiedzi postaram się zabrać za to po weekendzie i zobaczymy jak pójdzie.
Postanowiłem się zabrać za to dziś i mam problem z tego co oglądam te zegary to nie widze żeby ta ramka się ściągała jakoś :( Macie może jakieś foty rozebranego zegara??
Ostatnio zmieniony sob lip 07, 2007 12:33 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lip 07, 2007 13:40

Jak koledzy pisali z tyłu na obwodzie są śróbki, odkręcasz je i ścigasz ramkę z szybką, chyba że ty masz ramkę bez szybki, bo ją ktoś oderwał. Ciężko to odkleić, szybka jest zgrzewana z ramką, cienkim skalpelem czy nożykiem trzeba po obwodzie pomalutku odwarstwaić..

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”