Skrzypienie w kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzypienie w kierownicy
Zauwazylem ze podczas krecenia kierownica ,czy to na postoju,czy w czasie jazdy slychac jakby trzask,jakby ktos otwieral stare drewniane drzwi,slychac jakby skrzypienie.
Jak jest tego przyczyna? Dodam,ze nawet podczas obrotu o 1/4 tez slychac.
Jak jest tego przyczyna? Dodam,ze nawet podczas obrotu o 1/4 tez slychac.
Ostatnio zmieniony czw lip 05, 2007 12:33 przez Kubecek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
podczepiony
Ja mam taki problem że jak skręcam kierownicą z lewa na prawo (albo odwrotnie )
to coś strzela tak jakby jak by napręzona blacha nagle zostala zluzowana i się rozprężyła tylko tak to mogę opisać miał to ktoś u siebie bo nie wiem co z tym robić?
to coś strzela tak jakby jak by napręzona blacha nagle zostala zluzowana i się rozprężyła tylko tak to mogę opisać miał to ktoś u siebie bo nie wiem co z tym robić?
michal0604 pisze:Posłuchaj też końcówek wahaczy i drążków. Niech ktoś ci kręci kierownicą a ty słuchaj. Najlepiej kup sobie stetoskop lekarski. Trochę śmiesznie to wygląda,ale zlokalizujesz każdy trzask. Powodzenia w naprawie.
jezeli ten trzask bedzie z koncowek drazkow lub wachaczy to o czym to swiadczy?
-
- Użytkownik
Re: podczepiony
Wg. mnie to na99% łożysko Mac. Pherson-a Tylko sprawdz czy lewe, czy prawe.Maciuś01 pisze:Ja mam taki problem że jak skręcam kierownicą z lewa na prawo (albo odwrotnie )
[ Dodano: 05 Lip 2007 13:37 ]
Swiadczy to o tym, że dana końcówka jest do wymiany.Kubecek pisze:michal0604 pisze:Posłuchaj też końcówek wahaczy i drążków. Niech ktoś ci kręci kierownicą a ty słuchaj. Najlepiej kup sobie stetoskop lekarski. Trochę śmiesznie to wygląda,ale zlokalizujesz każdy trzask. Powodzenia w naprawie.
jezeli ten trzask bedzie z koncowek drazkow lub wachaczy to o czym to swiadczy?
michal0604
U mnie podczas kręcenia kierownica też słychać takie szuranie ale problem zlikwidowałem WD-40. Prysnąłem tuż za kierownicą i wszystko było ok przez jakiś rok a teraz znowu czeka mnie to samo.
Moje vwozidełko - MK IV - viewtopic.php?f=89&t=466689" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
Nic nie wyskoczy. Pod nią jest jeszcze jedna nakrętka, ale do jej odkręcenia musisz mieć sciągacze do sprężyn.Kubecek pisze:przyczyna zlokalizowana lozysko amortyzatora,dziekuje za pomoc.
Czy mozna bez zadnych przeszkod odkrecic nakretke ktora znajduje sie na samej gorze na mc personie? nic nie wyskoczy?
michal0604