Ustawienie ke-jettronic, dlaczego mechanicy się tego boją??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ustawienie ke-jettronic, dlaczego mechanicy się tego boją??
Panowie powiedzcie mi czy jest sens jechać do serwisu bosha i dać im na sprawdzenie silnik? Jestem po swapie z 1,3 na 16V z ke-jettronic i na początku przez tydzień chodził elegancko, potem obroty zaczeły flować dośc mocno od 900 do 2500 czasem przygasa i czasem skoczy do 5000 i tak się trzyma. Zmieniłem krokowca ale jest to samo;/ Nie mam już sił i każdy w mieście się tego boi podjąć ;/ W serwisie na dzińdobry chcą 200zł a bóg wię ile bedzie na dowidzenia Można samemu przeprowadzić jakąś diagnoze, kody błowskowe czy coś??
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja mialem problem z regulatorem biegu jałowego (to pudelko czarne znajdujace sie w kabinie) i jeszcze go do konca nie naprawilem.
Znajdują sie uklady analogowe i masa elementow, czas płynie i ich wartosci sie zmienialy...
Moj nie chciał zupełnie pracować na jałowych-winny był rezystor dużej mocy.
Teraz natomiast mam tak ze jak dodam gazu na max i gwałtownie puszcze to silnik prawie gasnie-za wolno reaguje ale chwilowo brak mi na to cierpliwości.
Pozdrawiam... i duzo wytrwalosci zycze
Znajdują sie uklady analogowe i masa elementow, czas płynie i ich wartosci sie zmienialy...
Moj nie chciał zupełnie pracować na jałowych-winny był rezystor dużej mocy.
Teraz natomiast mam tak ze jak dodam gazu na max i gwałtownie puszcze to silnik prawie gasnie-za wolno reaguje ale chwilowo brak mi na to cierpliwości.
Pozdrawiam... i duzo wytrwalosci zycze
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja sie tego nie boje, wiec zapraszam
a co do postu wyzej,, to zes nakombinowal
a co do postu wyzej,, to zes nakombinowal
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Forum Master
- Kontakt: