Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ventil, jak tam furak?
dzisiaj moje syncro zostało "pukniete" na parkingu :/ lampa, błotnik, grill do wymiany miśkom auto się stoczyło duże dostawcze
u siebie tak strzelam na jakieś 100 km objechałem Toyotę Avensis 2.0 w benzynce. Muszę poprawić mocowanie rur przy ic bo mam małą nieszczelność jeszcze. I jak możesz to napisz mi na pw gdzie można dostać takie ładne wtryski jak Ty masz
dzisiaj moje syncro zostało "pukniete" na parkingu :/ lampa, błotnik, grill do wymiany miśkom auto się stoczyło duże dostawcze
u siebie tak strzelam na jakieś 100 km objechałem Toyotę Avensis 2.0 w benzynce. Muszę poprawić mocowanie rur przy ic bo mam małą nieszczelność jeszcze. I jak możesz to napisz mi na pw gdzie można dostać takie ładne wtryski jak Ty masz
Nissan Patrol K160
ventil pisze:ile Ci teraz pali po zwiekszonej dawce?
Często zadawane pytanie na które nie mozna udzielic odpowiedzi - jak bedziesz jeździł jak dotychczas to będzie palił tak samo - ale zazwyczaj po przeróbkach każdy wstawia więc pali więcej...
no to poczekam na koniec sesji i wtedy wezme sie za mody, ja planuje pina, dawke i turbo, dojde tym do 90km?SouleR pisze:pali ile w baku. nie licze i nie zastanawiam sie. to ma smigac, a jak zacznie zbyt duzo palic to w ryj dostanie.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
spokojnie )Włochaty pisze:ja planuje pina, dawke i turbo, dojde tym do 90km?
Ja tyle miałem tez po modach podobnych )
Czyli zwiększona dawka, wolny wydech, intercooler, obrócone membranka i zeszlifowana podkładka, zakręcony zawór bezpieczenistwa, i Turbina na 1 bar i miałem 91PS
Potem zrobiłem gov moda i jeszcze troche dodałem mu na ciśnieniu i dawce (ale to minimalnie:) Myśle ze teraz powinienem mieć te 95 spokojnie:D
Auto niedawno wróciło od lakiernika ale mam teraz tak mało czasu że nic nie mogę zrobić przy nim. Właściwie to mechanicznie juz wszystko jest ok, pozostaje mi teraz przeróbka pompy i sterowanie turbo. Może na dniach uda się mi to zrobic. Wtryski Kerma R520 można zamówić w oddziale master/s tuning w Katowicach. Ja napisałem mail'a do Kerma TDI a oni podali mi namiary na Katowice. Niestety gdzieś skasowałem maila z tym namiarem.Trochim pisze:ventil, jak tam furak?
Dziś znów zabrałem sie za regulacje LDA. Obruciłem grzyba największym prześwitem do tego trzpienia (jak w instrukcji) ale nie moge ustawić dawki tak by nie dymił. Jak dodam gazu to bije czarny dym. Nie podcinałem pierścienia bo w sumie zalezy mi na tym by mało palił przy spokojnej jeździe. Ktoś podsumuje wątek 20 stronicowy jak to wyregulować? Wie może ktoś jak skuteczniej zmniejszey sie spalanie ( obracając grzyba na maxa jak w opisie i przykręcająć dawke paliwa, czy zostawić grzyba seryjnie ustawionego lecz wymaga to ustawienia większej dawki paliwa na pompie wtryskowej)
można jeszcze ustawić w lda śruba słoneczkową większe naprężenie sprężyny od lda, tak by dostawał palio z lda na wyższym ciśnieniu. Tak się robi jak dawka jest już dośc duża i zaczyna przydymiać na niskich obrotach.Soloo pisze:Dziś znów zabrałem sie za regulacje LDA. Obruciłem grzyba największym prześwitem do tego trzpienia (jak w instrukcji) ale nie moge ustawić dawki tak by nie dymił. Jak dodam gazu to bije czarny dym. Nie podcinałem pierścienia bo w sumie zalezy mi na tym by mało palił przy spokojnej jeździe. Ktoś podsumuje wątek 20 stronicowy jak to wyregulować? Wie może ktoś jak skuteczniej zmniejszey sie spalanie ( obracając grzyba na maxa jak w opisie i przykręcająć dawke paliwa, czy zostawić grzyba seryjnie ustawionego lecz wymaga to ustawienia większej dawki paliwa na pompie wtryskowej)
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Dokładnie ) Ja tak zrobiłęm !! W sumie 2 pełne obroty albo połtora juz nie pamiętam wykręciłem tym słoneczkiem i na nizszych obrtotach juz tak nie dymił bardzo :DDmożna jeszcze ustawić w lda śruba słoneczkową większe naprężenie sprężyny od lda, tak by dostawał palio z lda na wyższym ciśnieniu. Tak się robi jak dawka jest już dośc duża i zaczyna przydymiać na niskich obrotach.
Więc zalecam wykonać to