Zwracam sie do was z kolejnym problemem.

Chodzi mianowicie o zmaek centralny. Na poczatku nie wiedzialem, ze go w ogole mam, dopiero, jak przypadkowo wcisnalem grzybek w drzwiach kierowcy bedac w srodku - zamknely mi sie wtedy wszystkie drzwi. Po skonczonej jezdzie ucieszony chcialem zamknac zamek w sposob Volkswagenowski, czyli kluczyk dwa razy na zamknij i... nic.

Zamknalem go dopiero, jak otworzylem tylne lewe drzwi i wcisnalem grzybek od kierowcy, a potem zatrzasnalem otwarte drzwi. Potem, jak go chcialem otworzyc, to otwierajac z kluczyka, wszystkie zamki sie otworzyly, zarowno drzwi, jak i bagaznik wraz z wlewem paliwa... a zamknac sie od zewnatrz to juz nie laska...

czemu tak sie dzieje? co jest nie halo? takie zamykanie drzwi szczerze mowiac zaczelo mnie denerwowac...
druga sprawa zwiazana z zamkiem: mam elektryczne szyby, ale jezeli przytrzymam kluczyk w pozycji do zamknij, to sie nie domykaja automatycznie, a w sumie byloby dobrze, gdyby tak sie dalo... co nalezaloby zrobi/sprawdzic/wymienic, zeby szyby sie domykaly podczas zamykania zamka?
pozdrawiam.