Pomoc odnosnie c zamka potrzebna

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

aranarth
Mały gagatek
Mały gagatek

Pomoc odnosnie c zamka potrzebna

Post autor: aranarth » pt lip 06, 2007 16:45

Zwracam sie do was z kolejnym problemem. :( Chodzi mianowicie o zmaek centralny. Na poczatku nie wiedzialem, ze go w ogole mam, dopiero, jak przypadkowo wcisnalem grzybek w drzwiach kierowcy bedac w srodku - zamknely mi sie wtedy wszystkie drzwi. Po skonczonej jezdzie ucieszony chcialem zamknac zamek w sposob Volkswagenowski, czyli kluczyk dwa razy na zamknij i... nic. :foch: Zamknalem go dopiero, jak otworzylem tylne lewe drzwi i wcisnalem grzybek od kierowcy, a potem zatrzasnalem otwarte drzwi. Potem, jak go chcialem otworzyc, to otwierajac z kluczyka, wszystkie zamki sie otworzyly, zarowno drzwi, jak i bagaznik wraz z wlewem paliwa... a zamknac sie od zewnatrz to juz nie laska... :crazy: czemu tak sie dzieje? co jest nie halo? takie zamykanie drzwi szczerze mowiac zaczelo mnie denerwowac...
druga sprawa zwiazana z zamkiem: mam elektryczne szyby, ale jezeli przytrzymam kluczyk w pozycji do zamknij, to sie nie domykaja automatycznie, a w sumie byloby dobrze, gdyby tak sie dalo... co nalezaloby zrobi/sprawdzic/wymienic, zeby szyby sie domykaly podczas zamykania zamka?
pozdrawiam.

[b]OHHHH, hier kommt die neue deutsche Welle
Sie schreien: Oh, mein Gott, der coolste Deutsche den ich kenne[/b]

Zapraszam do mnie: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=128578

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lip 06, 2007 17:09

funkcja zamykania z kluczyka i domykania jest realizowana jednym włącznikem w zamku jak nie działa jedno to i drugie wtedy. Po lekkim przekręceniu kluczyka (zwykle raz) powinnien zamknąć sie zamek, a jak przytrzumasz domknąć szyby. Włącznik podaje plus na kabel szary w wiązce idzie sprawdź to woltomierzem.
Sprawdź czy wszystko działa tak samo z prawych przednich drzwi bo pewnie tego jeszcze nie zrobiłeś

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

aranarth
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: aranarth » pt lip 06, 2007 17:16

z prawej strony nic nie zrobie, bo jakis czas temu jakus uj sie probowal do mojego golfika dostac... autko znioslo probe wlamania bez zadnych ran, natomiast to, czym byl traktowany zamek wzielo i peklo zostajac w bebenku zamka... wiec cala wkladka z prawej strony mi sie obraca, a drzwi sie nie otwieraja, kluczyk tez moge wlozyc tylko do ok 3/4 dlugosci... :grrr:

[b]OHHHH, hier kommt die neue deutsche Welle
Sie schreien: Oh, mein Gott, der coolste Deutsche den ich kenne[/b]

Zapraszam do mnie: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=128578

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”