antena -wogole nie dziala .... ??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
antena -wogole nie dziala .... ??
mam taki problem mam antene w samochodzie i ona jest gdzies zabydowana podejrzewam ze przy podsufitce ale nic nie lapie na niej same szumy
i nie wiem czy kupic moze jakas antene nowa na allegro preferowalbym schowana jakas bardzie bo wiercic nie chce nigdize golfa na zewnatrz
doradcie mi moze jaka kupic lub cos przerobic ta wbudowana zeby cos odbierac chce w koncu radia posluchac
golf mk 3 instalacja standardowa rok 94
i nie wiem czy kupic moze jakas antene nowa na allegro preferowalbym schowana jakas bardzie bo wiercic nie chce nigdize golfa na zewnatrz
doradcie mi moze jaka kupic lub cos przerobic ta wbudowana zeby cos odbierac chce w koncu radia posluchac
golf mk 3 instalacja standardowa rok 94
wuj333k
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja tak mialem, ze mi radio fali nielapało i doszedlam po jakims czasie o co chodziło:
jesli masz natene na dachu, to kabel poprowadzony j jest pod podsufitką i ptem jest przykrecony sruubką i podkladka do anteny, u mni epoprostu ta srubka i wszystko w oków niej lekko przerdzewialo i posniedzialo, wiec odkrecilem, papierek w ruch i jest malina, tylko jak odchylasz podsufitke, to bardzo delikatnie, zeby niebylo potem przelamania znac
jesli masz natene na dachu, to kabel poprowadzony j jest pod podsufitką i ptem jest przykrecony sruubką i podkladka do anteny, u mni epoprostu ta srubka i wszystko w oków niej lekko przerdzewialo i posniedzialo, wiec odkrecilem, papierek w ruch i jest malina, tylko jak odchylasz podsufitke, to bardzo delikatnie, zeby niebylo potem przelamania znac
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
a masz czarny kapsel w lewym blotniku? moze miales antene w blotniku, tylko ktos wymontował, bo chcial przeniesc na dach, ale potem zrezygnował, kabel moze byc w blotniku, lub isc lewym przednim slupkiem do góry, zdejmij obudowe pod kierą i przykrywke od bezpieczników i z tego co pamietam to on tamtedy powinien isc i zobaczysz w która strone poddąza
bialko1991 pisze:a tak mialem, ze mi radio fali nielapało i doszedlam po jakims czasie o co chodziło:
bialko1991, Możesz mi opisać krok po kroku jak to robiłeś? Antena jakoś słabo mi zbiera i chciałbym to poprawić. W którym miejscu odginałeś podsufitkę?? Jaki klucz potrzebują do odkręcenia śrubki?? Itp.
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
dokladnie to ci nie napisze, bo golfik wraz z bratem w Wawie
ale odkrecasz ten plastik przy tylnej klapie ( chyba sruboketem gwiazdkowym)
potem odchylasz uwarznie podsufitke, najlepiej jukby ktoś ci pomógł, ale pewnie i tak sie zegnie i bedzie to potem widoczne, ale nie az tak bardzo
no i juz masz dostemp do anteny...
z tego co mapietem do odkręcaliśmy ją we dwóch i nie było łatwo, musielismy szukać jakiś przedłurzek do kluczyka itp, bo było to zasniedziałe i chyba troche zerdzewiałe
potem podkładke i nakretke pojechalismy odrdzewiaczem i papierem sciernym (lub samym papierem) i to chyba w zasadzie wszystko.
No i działa
ale odkrecasz ten plastik przy tylnej klapie ( chyba sruboketem gwiazdkowym)
potem odchylasz uwarznie podsufitke, najlepiej jukby ktoś ci pomógł, ale pewnie i tak sie zegnie i bedzie to potem widoczne, ale nie az tak bardzo
no i juz masz dostemp do anteny...
z tego co mapietem do odkręcaliśmy ją we dwóch i nie było łatwo, musielismy szukać jakiś przedłurzek do kluczyka itp, bo było to zasniedziałe i chyba troche zerdzewiałe
potem podkładke i nakretke pojechalismy odrdzewiaczem i papierem sciernym (lub samym papierem) i to chyba w zasadzie wszystko.
No i działa
To lipnie, że będzie ślad... Może jest jakiś sposób, żeby podsufitka się nie zgięła...bialko1991 pisze:ale pewnie i tak sie zegnie i bedzie to potem widoczne
[ Dodano: 05 Lip 2007 17:09 ]
bialko1991 pisze:musielismy szukać jakiś przedłurzek do kluczyka
Jakiego kluczyka używaliście?
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: