witam szanownych Panów
mam takie pytanko ... od jakiegoś czasu wyczuwam na kierownicy pojedyńcze stukanie.... ale tylko jak pokręce kierownicą z 5 cm w prawo( kręce w prawo... i czuje ze coś stuka... jakby przeskakuje) lub w lewo...i to samo... co z prawej strony... działa to w obie strony...czy to może drązek kierowniczy poszedł? poza tym ze tak sie dzieje.. to nie mam zadnego luzu na kierownicy itp.... co to moze byc?
z góry dzieki za pomoc
Coś stuka przy kręceniu kierownicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Coś stuka przy kręceniu kierownicą
pawlon159 pisze:witam szanownych Panów
mam takie pytanko ... od jakiegoś czasu wyczuwam na kierownicy pojedyńcze stukanie.... ale tylko jak pokręce kierownicą z 5 cm w prawo( kręce w prawo... i czuje ze coś stuka... jakby przeskakuje) lub w lewo...i to samo... co z prawej strony...
A może trzeba by się przyjrzeć wspomaganiu?
U mnie piszczy przy skrajnych położeniach kierownicy i nie bardzo mam czas się za o zabrać.
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja mam podobnie ale okazuje się że to sprężyna wydaje taki dzwięk, bo wszystko inne t.j łożysko, amorek, sworzeń jest nowe. Niech ktoś kręci kierownicą a Ty trzymaj za sprężyne i wtedy zobaczysz czy to jest to.
[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
to że słychac buczenie jak masz na maxa skręconą kierwnice.. to normalka... bo wtedy wystepuje duze spręzanie w pompie od wspomagania i "wyje".. u mnie natomiast przy manewrach kierownicą w prawo czy w lewo czuc na kierownicy ze cos tam przeskakauje...cemoi pisze:pawlon159 pisze:witam szanownych Panów
mam takie pytanko ... od jakiegoś czasu wyczuwam na kierownicy pojedyńcze stukanie.... ale tylko jak pokręce kierownicą z 5 cm w prawo( kręce w prawo... i czuje ze coś stuka... jakby przeskakuje) lub w lewo...i to samo... co z prawej strony...
A może trzeba by się przyjrzeć wspomaganiu?
U mnie piszczy przy skrajnych położeniach kierownicy i nie bardzo mam czas się za o zabrać.
[ Dodano: Sro Lip 04, 2007 20:41 ]
nie wiem własnie w jakim są stanie... musze to jakos zdjagnozowaćmarek2907 pisze:a w jakim stanie są łożyska w kolumnie macpersona??
dośc często to one właśnie stukaja
Pawlon159
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.
mam to samo byłem wczoraj na stacji kontroli pojazdów to facet zdiagnozował łożysko mc phersonapawlon159 pisze:witam szanownych Panów
mam takie pytanko ... od jakiegoś czasu wyczuwam na kierownicy pojedyńcze stukanie.... ale tylko jak pokręce kierownicą z 5 cm w prawo( kręce w prawo... i czuje ze coś stuka... jakby przeskakuje) lub w lewo...i to samo... co z prawej strony... działa to w obie strony...czy to może drązek kierowniczy poszedł? poza tym ze tak sie dzieje.. to nie mam zadnego luzu na kierownicy itp.... co to moze byc?
z góry dzieki za pomoc