kierownica na wąski wieloklin
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kierownica na wąski wieloklin
Kupiłem jakięś 4 lata temu taką kierownicę czteroramienną i byłem happy,ale po jakimś czasie a może od początku od założenia,tylko tego nie zauważyłem,wyczuwałem luzy ale wydawało mi się że to od przekładni.Luzy byłu szczególnie wyczuwalne jak jechałem po nierównościach(np.kocie łby) z niewielką prędkością.Miałem wrażenie,ze zaraz się coś odkręci.Teraz założyłem starą kierownice(dwuramienna cienka) i luzy zniknęły,auto prowadzi sie o wiele pewniej.Tylko,że komfort jazdy inny
.Wydaje mi się że luz będzie gdzieś na wieloklinie.Na co zwrócić uwagę przy zakupie takiej kierownicy?Czy z Mk3 tez pasują do Mk2?
Golf 86' rocznik ma mały klin, 88' też. Passaty 88-93 miały szeroki klin. ( z tym że 88 jest rocznikiem "granicznym" i te ->88 miały chyba wąski ale nie jestem na 100% tego pewien).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Do golfa z '86 na 100% nie podejdzie z MK3 bez "machlojki".
http://www.allegro.pl/item211179345_tul ... od_ss.html
http://www.allegro.pl/item211179345_tul ... od_ss.html
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 09:06 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Nad ranem:
Nad ranem:
Trochę nie rozumiem ostatniego pytania
Ale jak sie domyślam to pewnie chodzi o stan kierownicy, czyli czy nie ma przetarć i innych uszkodzeń no i.......czy klin pasuje 
Nad ranem:
Nad ranem:
pasuje a jednak jest lekki luzzodiak pisze:czy klin pasuje
jeszcze chciałem zapytać czy podkładka pod nakrętką przykrecającą kierownice ma być płaska czy trochę wygieta,może pytanie głupie ale na wszelki wypadek pytam bo u mnie jest powyginana.Chyba,że tej podkładki ma tam nie być.Gdzie ma być podkładka pod śrubą czy pod kierownicą?
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 12:01 przez ck, łącznie zmieniany 1 raz.
tak też mi się wydawało,że jak już coś to powinna być podkładka sprężysta a nie jakas powyginana płaska.A może to przez tą podkładkę tamta kierownica dostaje drgań.Spróbuję jeszcze włozyć sprężystą i zobaczymy co będzie
Ostatnio zmieniony czw lip 05, 2007 08:16 przez ck, łącznie zmieniany 1 raz.