Jaki silnik najlepszy do ostrej jazdy? TDI czy PB?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki silnik najlepszy do ostrej jazdy? TDI czy PB?
Witam, mam dylemat.
Lubię jeździć ostro, non stop pedał w podłodze, wyprzedzam ciągle poprostu, ostra jazda
Wiem jak użytkuje sie TDI i wiem jak korzysta sie z benzyniaka.
A teraz pytanko.
Co wybrać , mam do dyspozycji
Audi A4 1.8 T quattro z chipem o mocy 200 KM i 290 NM
oraz
VW Golf IV 1.9 TDI z chipem o mocy 190 KM i 420 NM
Co byście mi poradzili co sie bedzie lepiej zwijało,
Chodzi mi oczywście o zakres 0 - 160 km/h
Przeczytałem mnóstwo tematów i nie znam wciaż odpowiedzi. Powiem że spalanie nie wchodzi w grę. ale wciaż nie wiem co wybrać
Pozdrawiam
Lubię jeździć ostro, non stop pedał w podłodze, wyprzedzam ciągle poprostu, ostra jazda
Wiem jak użytkuje sie TDI i wiem jak korzysta sie z benzyniaka.
A teraz pytanko.
Co wybrać , mam do dyspozycji
Audi A4 1.8 T quattro z chipem o mocy 200 KM i 290 NM
oraz
VW Golf IV 1.9 TDI z chipem o mocy 190 KM i 420 NM
Co byście mi poradzili co sie bedzie lepiej zwijało,
Chodzi mi oczywście o zakres 0 - 160 km/h
Przeczytałem mnóstwo tematów i nie znam wciaż odpowiedzi. Powiem że spalanie nie wchodzi w grę. ale wciaż nie wiem co wybrać
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2007 20:10 przez mati_1206, łącznie zmieniany 3 razy.
nie ma co porownywac 4x4 jest o niebo lepsze wiem bo sam jezdzilem audi a8 ale tdi z chipem kolo 300 koni i nawet nie wiesz jaka zabawa kiedy przyhamowujesz przed zakretem a pozniej łuk i pelny ogien czuc ten naped nie ma porownania z z napedem na jedna oś jezeli chcesz sie bawic bierz audi ale spalanie bedziesz miec kolo 15-20 litrow przy takiej jezdzie
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2007 21:29 przez grzes7650, łącznie zmieniany 1 raz.
Heja ...moim zdaniem za Audi przemawia sama marka (jakość wykonania) no i napęd 4x4 ... za VW ... TDI czyli mniejsze spalanie (chociaż przy 190 KM i z butem w podłodze też ładnie zje) ... ale ten moment obrotowy ... 420 NM ... niesamowicie będzie się zbierał od dołu (uciąg jak cholera).
Co bym osobiście wziął ... nie mam pojęcia ... podobne moce ale VW ma 2x większy moment ... Audi lepsze materiały ... faktycznie dylemat wyboru !!!
pozdrawiam
simi77
P.S. Może porównaj jeszcze wyposażenie ... jakaś NAVI ... podgrzewane fotele ... skóra ... itp.
Co bym osobiście wziął ... nie mam pojęcia ... podobne moce ale VW ma 2x większy moment ... Audi lepsze materiały ... faktycznie dylemat wyboru !!!
pozdrawiam
simi77
P.S. Może porównaj jeszcze wyposażenie ... jakaś NAVI ... podgrzewane fotele ... skóra ... itp.
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2007 22:54 przez simi77, łącznie zmieniany 2 razy.
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
ja bym wziął tdi wybrałbym potężny moment obr a nie 4x4... ale to Twój wybór...
jeśli chcesz wiedzieć co szybciej bedzie dawać (teoretycznie) to gdzieś tu na forum był taki temat z linkiem do programu w którym można było po wpisywaniu danych 'zasymulować' przybliżone osiągi...
Pozdr.
Robert
jeśli chcesz wiedzieć co szybciej bedzie dawać (teoretycznie) to gdzieś tu na forum był taki temat z linkiem do programu w którym można było po wpisywaniu danych 'zasymulować' przybliżone osiągi...
Pozdr.
Robert
[url=http://ilepali.info/pt.php?id=62][img]http://ilepali.info/foot.php?id=62[/img][/url]