Witam mam następujący problem. Brakuje mocy po rozgrzaniu silnika, sytuacja ta występuje i na PB jak i na LPG. Nie wiem czego moze byc to przyczyna. Golfik po pewnym czasie zaczyna sie mulic i tak jakby lekko zaczynał szarpac. nie reaguje nawet jak sie mu wciśnie pedał do dechy. Ale jak sie zdejmnie noge z gazu to wystepuje takie uczucie jak by przez chwilke dostawał mocy i spowrotem to samo. Co robić
A i jeszce takie dziwne zjawisko zauważyłem a mianowice podczas jazdy raz na jakiś czas spada wskazówka bezyny do zera mimo ze jest 1/2 baku. co z tym zrobić.
brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja mam podobnie,tzn. jak jest zimny to ma moc a gdy się zagrzeje to ją traci . po diagnostyce wyszło że sonda lambda nie pracuje we właściwym zakresie napięcia,tzn dostaje za dużą dawkę paliwa i na zimnym chodzi dobrze a na gorącym go przylewa i to jest od tego w moim przypadku. dochodzi do tego jeszcze duże spalanie. na początek sprawdź lambdę