Co z tą sondą lambda

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomek-bielawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Co z tą sondą lambda

Post autor: tomek-bielawa » ndz lip 01, 2007 21:41

Witam mam taki mały problem posiadam MK2 1.6 PN benzyna/gaz gaźnik 2EE. Ostatnio zauważyłem że od sondy zwisa kabelek z wtyczką na którą wciśnięty jest jakiś plastikowy chyba czujnik. Czy może ktoś wie czy ten kabelek ma jakieś konkretne miejsce czy może ma tak zwisać. Dodaje zdjęcia. Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » pn lip 02, 2007 13:25

Sonda powinna być podpięta do kabelka wiązki łączącej ją ze sterownikiem (komputerkiem).

=-Pinhead-=

tomek-bielawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tomek-bielawa » pn lip 02, 2007 13:46

ale gdzie dokładnie jest ta wiązka (szczególnie ten kabelek do sondy wiesz gdzie znajde jakieś rysunki techniczne albo zdjęcia)

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » pn lip 02, 2007 14:24

to zółte co jest do wtyczki od sondy podpiete to nie jest zaden czujnik, to jet druga zlączka od której powinien isc kabelek do ECU. To żółte mozesz odlaczyc od tego czarnego, to sa po prostu dwie zlaczki roznych kolorow polaczone ze soba. Od tej zoltej masz oderwany przewod, ja tez tak mialem ale jak zakladalem gaz to mi to podlaczyli na krotko i jest ok. Poszukaj jednoprzewodowego kabelka chyba czarnego i polacz to z sonda

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”