Trzeszczące przednie prawe drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Trzeszczące przednie prawe drzwi
Witam kolegów
Tak jak w temacie trzeszczą mi drzwi, hmm i co mam zrobić jak rozkręce boczek?
przerabiał to ktoś juz kiedyś? w szukajce nie znalazłem
-
- Użytkownik
- davidoff82
- Mały gagatek
- Auto: Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI
- Silnik: Awx
- Kontakt:
Re: Trzeszczące przednie prawe drzwi
Kolego a ja bym zaczął zupełnie inaczej, miałem identyczny problem i dwa razy zupełnie niepotrzebnie wybebeszyłem drzwi.lovelos pisze:Witam kolegów
Problem tkwił w zawiasach, drzwi lekko opadły i trały o próg - plastik o plastik - nie do zniesienia.
Trzeba otworzyć drzwi na max i na zawiasach na ich "sworzniach" pod takimi plastikowymi zatyczkami sa dwie małe srubki (klucz 6) odkręć je lekko podnieś drzwi do góry i dokręć z powrotem (może się okazać że trzeba będzie podregulować też zamek) u mnie skutecznie pomogło.
Możesz stwierdzić czy to jest to w następujący sposób: otwórz drzwi i połóż na progu gąbke lub kawał szmaty i zamknij, one się wtedy lekko podniosą, przejedź sie i jak nie będą rzegotać to jesteś w domu.
Pozdrawiam
Lepiej mieć Parkinsona i troche powylewać,
Niż Alzheimera i zapomnieć wypić...
Niż Alzheimera i zapomnieć wypić...
Korbkę ściągniesz lekko naciskając plastikowy oring międzu tapicerką i korbką (chyba że masz elektryczne) - uważaj w okolicach lusterek co by nie powyrywać plastików..
najwięcej zabawy miałem z korbką do szyb - ale to ponoć taki chrzest w VW.. człowiek się męczy: a to takie łatwe-proste i przyjemne
fotki wyprutych boczków (co prawda przy okazji naprawy lusterek elekt. ale zawsze coś)
http://www.vwgolf-info.nl/web/fotos/han ... index.html
najwięcej zabawy miałem z korbką do szyb - ale to ponoć taki chrzest w VW.. człowiek się męczy: a to takie łatwe-proste i przyjemne
fotki wyprutych boczków (co prawda przy okazji naprawy lusterek elekt. ale zawsze coś)
http://www.vwgolf-info.nl/web/fotos/han ... index.html
be quick or be dead..